© Ak Gazete 2015

90+5'te penaltı kaçtı! Fenerbahçe İzmir'de takıldı

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Göztepe ile 0-0 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Göztepe, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe'de Anderson Talisca 90+5'te penaltı kaçırdı.

Karşılaşmaya hakem kararları damga vururken, mücadelede 2 kırmızı kart çıktı.

Göztepe'de 61'nci dakikada Juan, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Fenerbahçe cephesinde ise 85'nci dakikadan Oosterwolde ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Göztepe'de İsmail Köybaşı yedek kulübesinden kırmızı kart gördü.

Süper Lig'de ilk maçını oynayan Fenerbahçe, ilk puanını aldı. Göztepe ise 2'nci maçında 4 puana yükseldi.

Süper Lig'de gelecek hafta Göztepe, deplasmanda Karagümrük ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise sahasında Kocaelispor'u konuk edecek.

Jose Mourinho: Adil bir sonuç oldu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Göztepe ile 0-0 biten maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"OYUN KURMAKTA ZORLANMADIK"

Mücadelenin ardından konuşan Portekizli teknik adam, "Geriden oyun kurulumunda zorlanmadık. Yapamadığımız şey, 3. bölgede son paslardı. Blok halinde 5+3 diziliyorlardı. 3 stoperleri temaslı oyunda ve havada harikaydı. Oyun kurmakta zorlanmadık." dedi.

"ADİL BİR SONUÇ OLDU"

Son olarak deneyimli teknik adam şöyle dedi:

"Rakip çok geride, fiziksel bir savunma yaptı. Öyle olunca rakip 10 ya da 11 fark etmiyor. 11'e 11 olmadığında önde baskıda zorlanırsınız ama savunmada zorlanmazsanız. Geride savunursanız 10 kişi olmayı hissetmezsiniz. Bunu da çok iyi yaptılar. İkinci bölgede zorluklar yaşadık. Rakibin hakkını teslim etmem gerekiyor. Burada oynanan her maç zorlu. Bugünkü sonuç adil bir sonuç oldu."

"RAKİBİN HAKKINI TESLİM ETMEMİZ GEREKİYOR"

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Mourinho, açıklamalarda bulundu.

Pozisyona girememekle ilgili rakibin iyi iş çıkardığını dile getiren Mourinho, "Çok fazla pozisyon üretemememizin sebebiyle ilgili olarak da rakibin hakkını teslim etmek gerekiyor. Şunu anlıyorum ki, sizler için iyi işler yapan rakibin hakkını vermek zor. Genellikle, yapamayan takımı ‘şunu yapamadı, bunu yapamadı' diyerek eleştirme eğilimi var. Ancak rakibin hakkını teslim etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

 "DUVAR GİBİ SAVUNMA YAPTILAR" 

Bugün bir duvara karşı oynadıklarını vurgulayan Mourinho şöyle dedi:

"Duvar gibi savunma yaptılar. Hem oyuncularının hem de teknik direktörlerinin hakkını vermek lazım. Geride beşli savunma yapıyorlardı. Üç savunmacılarının biri 1.90, biri 1.91, diğeri ise 1.89 boyundaydı. Orta saha oyuncuları da çok fazla koşuyordu. Her top için, her ikili mücadelede ısırarak oynuyorlardı. Böyle olduğu zaman da onlara karşı oynamak her zaman zor oluyor. Aynı zamanda şöyle de bir gerçek var. Top sürekli havada olduğu zaman rakibe baskı yapamazsınız. Belki siz uzmanlar bize söyleyebilirsiniz; topun sürekli havada olduğu bir oyunda nasıl baskı yapabiliriz? Ama rakibimiz bu şekilde oynuyor. Kalecileri geriden kısa oynamıyor, sürekli uzun top oynuyor. Bu durumda biz de mecburen geriye çekilmek zorunda kalıyoruz. Tabii ki bu tarz maçlar benim istediğim türde maçlar değil. Bu tarz bir oyun tarzı, kendi takımım için asla istemeyeceğim bir oyun tarzı. Ama her teknik direktörün kendi fikirleri var. Ben de Göztepe'ye saygı duyuyorum ve oyuncularının da bu oyuna en iyi şekilde adapte olduklarını görüyorum"

"GÖZTEPE 1 PUANI HAK ETTİ"

Göztepe'nin bugün bir puanı hak ettiğini söyleyen Portekizli teknik adam, "Biz o fırsatı değerlendirip golü atsaydık maçı kazanabilirdik. Maçın son dakikasında bunu yapabilirdik. Ancak onların yaptığı savunma ile bir puanı hak ettiklerini düşünüyorum. Oynadıkları her uzun top bizim için tehlike oluşturdu. Bu sonuçtan dolayı mutlu değilim. Takımımın daha iyi olmasını istiyorum. Ancak rakibimizin de hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Ben rakibimize saygı duyuyorum ve ne yaptıklarını iyi bildiklerini düşünüyorum" sözlerini sarf etti.

AHMET ÇAKAR: HAKEMLERİN KIYAĞINA RAĞMEN YENEMEDİLER

Olmuyor… olmadı… olmayacak da… Fenerbahçe ne yaparsa yapsın olmuyor. Hakem kıyağı olsa da olmuyor. Kötü niyetli bir dördüncü hakem kıyağı olsa da olmuyor. Rakipten belli bir süre bir kişi fazla olsa da yine de olmuyor. Tıpkı dün geceki gibi.

Kötü bir hakem ama daha önemlisi kötü olmayan kötü niyetli bir VAR hakemiyle Fenerbahçe yine kazanamadı. Öncelikle MHK'ye şunu söyleyelim; Onur Özütoprak adlı VAR hakemi, bırak VAR hakemi olmayı, bırakın hakem olmayı, spor sahalarına girmeyi bile hak etmiyor. Çünkü 90+2'de penaltı için Yasin Kol'u kenara çağırdı. Tamam darbe var, penaltı verilebilir ama maçın hemen başında Amrabat'ın Göztepeli oyuncuya yaptığı darbeden ne farkı var? Hatta Amrabat'ın pozisyonu çok daha net bir penaltı. İlk devrenin sonu Duran'ın rakibin suratına bilerek, isteyerek vurduğu şiddetli bir dirsek var. Ama VAR hakemi yine çağırmıyor. VAR hakemi adam gibi davranmış olsaydı F.Bahçe bu maçı kaybederdi. Gelelim oyuna… Mourinho'nun Fenerbahçesi topun arkasına geçip sadece bekliyor. F.Bahçe bunu yapamaz. 300 milyon Euro'luk takım topu rakibe verip beklemek için kurulmadı. Bu 300 milyon Euro'luk takım kaleye tek şut atmamak için kurulmadı. Bu 300 milyon Euro'luk takımın kalecisi zaman zaman abartılı işler yapan İrfan Can'ı hak etmiyor. Maalesef tarih tekerrürden ibarettir. Geçen yıl da sezon başında Göztepe'yi yenememişlerdi. Dün de hakem ve VAR hakemlerinin kıyağına rağmen yine yenemediler.

Göztepe: 0 - Fenerbahçe: 0

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Yasin Kol, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Kısal

Göztepe: Lis, Arda Okan Kurtulan (Dk. 90 Taha Altıkardeş), Bokele, Heliton, Godoi, Cherni, Rhaldney (Dk. 90 Furkan Bayır), Dennis (Dk. 77 Efkan Bekiroğlu), Olaitan (Dk.70 Miroshi), Juan, Janderson (Dk.70 Emersonn)

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Skriniar, Yusuf Akçiçek, Oosterwolde, Semedo (Dk. 75 Oğuz Aydın), Brown, Amrabat, Fred (Dk. 69 Talisca), Szymanski, En-Nesyri (Dk. 87 Cenk Tosun), Duran (Dk. 75 İrfan Can Kahveci)

Kırmızı kartlar: Dk. 61 Juan, Dk. 65 İsmail Köybaşı (Yedek kulübesinde) (Göztepe), Dk. 85 Oosterwolde (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 20 En-Nesyri, Dk. 42 Duran (Fenerbahçe), Dk. 40 Godoi, Dk. 43 Arda Okan Kurtulan, Dk. 89 Bokele, Dk. 90+2 Miroshi (Göztepe)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER