© Ak Gazete 2015

Abdülkadir Selvi, Erdoğan ile Bahçeli'nin, İYİ Parti milletvekillerinin istifa etmelerine dair açıklamalarını yorumladı

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'deki istifalara dair yorumlarını, "siyasi etik adına önemli bir duruş" olarak niteledi.

Milliyetçi çizgide olduğunu savunan İYİ Parti’nin PKK’nın siyasi ayağı HDP ile birlikte hareket etmesi parti içinde karışıklığa neden oldu. İYİ Parti’den 5 milletvekili, partinin çizgisini eleştirerek istifa ettiklerini açıkladı. 5 milletvekilinin daha İYİ Parti’den istifa edeceği belirtiliyor.

Yaşananların ardından Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, istifalara dair yaptıklarını açıklamaları gündeme getirdi. Selvi, “Özlediğimiz siyasi etik adına önemli bir duruş” ifadesini kullandı.

Selvi’nin bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Pentegon bağlantılı Rand Corporation’ın Türkiye’de darbe olacağı yönündeki raporu ile FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasının konuşulduğu bir sırada Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal ve Balıkesir milletvekili İsmail Ok’un İYİ Parti’den istifası aynı zamana denk gelince, birileri yeniden düğmeye mi bastı sorusu gündeme geldi. 28 Şubat sürecini derinden yaşayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İstifa gerekçelerinin normal karşılanması bizim için mümkün değil” dedikten sonra 1997 yılında DYP’den istifaları hatırlatması kafaları iyice karıştırdı.

İYİ Parti’den istifalar üzerine gözler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çevrildi. Bahçeli, İYİ Parti kongresinden önce “Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir” diye çağrı yapmıştı. Bahçeli istifalar üzerine uzun süredir soru-cevap yapmadığı halde MHP grubundaki konuşmasından sonra soruları yanıtladı. Bahçeli, daha önce “İP” dediği partiye “İYİ Parti” diye seslendi. “İYİ Parti, iyi günlerde olsun. Partileri karıştırmak isteyen zihniyet var. Tahriklere kapılmasınlar” diye uyarıda bulundu. Bahçeli, İYİ Parti’deki istifalardan yarar sağlamak yerine ilkeli durmayı tercih etti.

İYİ Parti’den istifalar gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Biz kendi işimize bakalım. Onların kendi iç sorunlarından yana kazanç beklentimiz yok” diye karşılık veriyor.

Erdoğan ve Bahçeli, özlediğimiz siyasi etik adına önemli bir duruş ortaya koyuyorlar. Paylaşmak istedim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER