© Ak Gazete 2015

Abdullah Gül'ün Osman Kavala acısı: İnsanlık meseleleriyle uğraşıyordu, karar utanç verici!

2013 Haziran'ında Gezi isyanına katılanlara sözleriyle selam çakan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun süren sessizliğini Osman Kavala için bozdu.

AK Parti hükümetini devirmeye yönelik Gezi olayları sürerken "Demokraside her şey sandık değildir" diyerek vandallara göz kırpan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun süren sessizliğini Osman Kavala için bozdu. 

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Abdullah Gül, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Gezi davasında verdiği kararın kendisini çok üzdüğünü, derinden yaraladığını belirterek "Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır" dedi. 

Daha sonra Osman Kavala hakkında övgü dolu sözler sarf eden Gül, "Osman Kavala gibi servet sahibi bir insan hoş vakit geçirmek yerine insanlık meseleleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu çok acı. Yargıtay kararına kadar bu insanların hapiste olması çok çok üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum" ifadesini kullandı. 

ABDULLAH GÜL'ÜN ACISI TARİFSİZ!

Türkiye'nin imajının zaten bozuk olduğunu ileri süren Gül, Gezi davasıyla bu imajın daha da kötüye gittiğini ileri sürdü. AİHM içhihatlarının yargı sürecinde dikkate alınmamasını 'kabul edilemez' bulan Gül, tuttuğu yası şu sözlerle ifade etti:

"Parçası olduğumuz modern dünyadan ne kadar kopuk olduğumuzu göstermesi açısından da ayrıca utanç verici. Türkiye’nin tekrar demokrasiye dönmesi, insan haklarını da güncelleyecek şekilde çaba sarfetmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları yönüne evrilmesi gerekirken bu karar şok edici ve yük oldu. Kavala’nın ve tutuklanan diğer isimlerin içeride çekeceği eziyet çok acı."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER