© Ak Gazete 2015

Açık deniz sondaj teknolojileri bölümü açıldı! 30 öğrenci alınacak 3000 TL burs verilecek

ÖSYM tarafından yayımlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda bu sene ilk kez öğrenci kabul edecek 'açık deniz sondaj teknolojileri', 'açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi', 'siber güvenlik' ve 'CNC programlama ve operatörlüğü' bölümleri de tanıtıldı. Söz konusu bölümleri tercih eden öğrenciler 3000 TL burs verileceği de bildirildi.

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan derlenen YÖK yetkilileri ve üniversitelerden alınan bilgiye göre farklı üniversiteler tarafından açılacak yeni bölümler bu sene öğrenci kabul etmeye başlayacak. 

AÇIK DENİZ SONDAJ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AÇILDI 

Kılavuzda yayımlanan bilgiyere göre, "açık deniz sondaj teknolojileri","açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi", "siber güvenlik" ve "CNC programlama ve operatörlüğü" bölümleri ilk kez bu yıl öğrenci kabul edecek. 

TYT İLE ALINACAK 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu'nda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının bir alt şirketi olan TP-OTC, YÖK iş birliği ile ilk kez 2022-2023 eğitim öğretim yılında açık deniz servisleri ön lisans programlarına TYT puanı ile öğrenci alınacak.

2 BÖLÜME 30'AR ÖĞRENCİ ALINACAK 

"Açık deniz sondaj teknolojileri" ve "açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi" olmak üzere 2 farklı bölümde başlanacak eğitimlere, 30'ar öğrenci yerleştirilecek.

TEORİNİN PRATİĞE TAŞINDIĞI BİR ÖĞRENME MODELİ UYGULANACAK

Eğitim süresi boyunca TP-OTC operasyon lokasyonlarında, uzun dönem stajlarla desteklenecek programlarda teorinin pratiğe taşındığı yerinde öğrenme modeli uygulanacak. 

SONDAJ TEKNOLOJİSİ EN UFAK DETAYIYLA ÖĞRETİLECEK 

"Açık deniz sondaj teknolojisi" programının ders içeriğini, kuyularda gerçekleşen operasyonlara yönelik sondaj akışkanları, kuyu başı sistemleri, yönlü sondaj, kuyu servisleri, tahlisiye operasyonları gibi dersler oluştururken, "açık deniz tabanı uygulamaları teknolojisi" programı kapsamında ise su altı araçları, deniz tabanı bağlantı sistemleri, haberleşme sistemleri gibi dersler verilecek.

AYDA 3000 TL BURS VERİLECEK 

Diğer yandan önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu iki programa kayıt yaptıran tüm öğrenciler için eğitim süresince her yıl 12 ay boyunca burs verilecek. 

Bursun miktarının 2022-2023 dönemi için aylık 3 bin TL olduğu bildirildi. Verilecek burs ile ilgili detaylı bilgi TP-OTC'nin resmi internet sitesinden yayınlandı. 

MEZUNLAR ULUSLARARASI ARENADA SÖZ SAHİBİ OLACAK 

Söz konusu programlardan mezun olacak öğrencilerin uluslararası arenada söz sahibi bir mesleğe, teorik ve pratik donanımla mezun olması hedefleniyor. 

Bu programlara kayıt yaptırıp başarı ile mezun olan öğrenciler, TP-OTC yönetimindeki sondaj platformlarında, kıyı lojistik merkezlerinde, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesinde staj yapacak. 

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler TP-OTC işe alım koşullarını sağlaması halinde, işe alım süreçlerinde öncelikli değerlendirilecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER