© Ak Gazete 2015

Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye hukuk devletidir, kimse yargının üstünde değildir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gezi Davasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Gezi davasında mahkeme kararını verdi. Türkiye bir hukuk devletidir, kimse yargının üstünde değildir.' sözlerine yer verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı davasında alınan karara gelen tepkiler için yaptığı açıklamada, "Türkiye hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir. Kimsenin Cumhurbaşkanımıza had bildirmeye hakkı yoktur. Cumhurbaşkanımızı tehdit edenleri, ant içenleri kınıyorum." diye konuştu.

'KİMSE TÜRK YARGISINA SÖZ SÖYLEYEMEZ'

Bozdağ kimsenin Türkiye'ye karışma hakkı olmadığını ifade ederek "Kimsenin Türkiye'nin içişlerine karışma hakkı yoktur. Türk yargısı bağımsızdır. Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar. ABD kendi hukuk sistemine baksın, Almanya kendi hukuk sistemine baksın" diye konuştu. 

'HAKİMLERİ SUÇLAMAK HUKUK DEVLETİ İLE BAĞDAŞMAZ'

Bekir Bozdağ "Sayın cumhurbaşkanımıza yargıya ve hakimlere dil uzatanları tehdit eden herkesi kınıyorum. Türkiye'de kararlar beklendiği gibi çıkmayınca hakimler emir ve talimatla hareket ediyor diye hakimleri suçlamak hukuk devleti ile bağdaşmaz. Herkesi hukuk devletinin asgari gereklerine saygılı olmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER