© Ak Gazete 2015

AK Partili Mustafa Elitaş'tan seçim açıklaması: Ertelenmesi söz konusu değil

Son dakika haberleri... AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçim tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada ''Seçimin ertelenmesi söz konusu değil.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT süreci ve seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin konuşan Elitaş, ''Yaşanan felaket nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi, 6 Şubat'tan itibaren 21 günlük bir ara verdi. Bölge milletvekillerimiz ve tüm milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM çalışmalarına 28 Şubat'a kadar ara verildi" dedi.

''SEÇİMİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL''

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada; şu ifadeleri kullandı;

"Seçimin ertelenmesi söz konusu değil. Milletin depremle boğuştuğu bir dönemde, seçimi gündeme getirmek vicdani değil diye düşündüğümüz için bir açıklama yapmadık. Şu anda Anayasa ve yasalar en geç 18 Haziran'da seçimin yapılmasını öngörüyor. Onun öne alınmasıyla ilgili yetki Cumhurbaşkanı ve parlamentonun." dedi." 

''YSK BUNU DEĞERLENDİRECEK''

Seçimin nasıl yapılacağına ilişkin kararların belli olduğunu belirten Mustafa Elitaş, "Milletin depremle boğuştuğu bir dönemde, seçimi gündeme getirmek vicdani değil diye düşündüğümüz için bir açıklama yapmadık. YSK takvim içinde bunu değerlendirecek. Depremden önce Cumhurbaşkanımız 10 Mart tarihinde açıklama yapabilirim dedi. Şu anda bizim için durum bu." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER