© Ak Gazete 2015

Atriyal Fibrilasyon Neden Oluşur? Prof. Dr. Sedat Köse Açıklıyor…

Pacemaker ve Atriyal Fibrilasyon oluşumu nedenleri, Pacemaker operasyonu sonrası yapılan işlemler, detaylar yazımızda…

Pacemaker Ve Atriyal Fibrilasyon kalpte rahatsızlık durumlarında ortaya çıkan terimlerdir. Atriyal Fibrilasyon ritim bozukluğu ve kalp çarpıntısı durumlarıdır. Normal kan akışını kesintiye uğratabilen bu durum kişide kan pıhtılaşması ve inme gibi ciddi hasarlar bırakabilir. Geçici olarak ortaya çıkabileceği gibi hastalık kalıcı olarak da görülebilir. Özellikle 65 yaş ve üstü hastalarda tedavi geciktiği takdirde ölümcül sonuçlar görülebilir.

Atriyal Fibrilasyon Neden Oluşur?

Kalp dört odacıktan oluşan bir yapıdadır. Bu dört odadan sağ üst tarafta bulunanda sinüs düğümleri bulunur. Bu sinüs düğümü denilen hücre grubu kalbin doğal pili olarak da anılabilir.

Sinüs düğümleri kalp atışını başlatan sinyalleri üretir. Sinyaller ile kalbin diğer odaları da harekete geçer ve kalp kan pompalamaya başlar. Pacemaker Ve Atriyal Fibrilasyon bu kalp hareketi ile ilgilidir. Sinüs düğümlerinde düzenli aktivitenin baskılanması sonucu kalp kan pompalamakta zorlanır. Atriyal Fibrilasyon’ un en önemli sebeplerinden biri de yüksek tansiyondur. Uzun süreli yüksek tansiyon hastası insanlarda bu hastalığın görülme olasılığı çok daha yüksektir.

Pacemaker Operasyonu Sonrası Ne Yapılır?

Pacemaker operasyonu sonrası hastanın bir gece kontrol altında kalması yeterlidir. Kalp pili yerleştirdikten sonra kalpte ağrılar ve dışarıdan görülen morluklar ortaya çıkabilir. Operasyondan sonra 4 ile 6 hafta arası o bölge üzerine baskı yapılmamalıdır. Rutin kontrollere dikkat edilmelidir. Pacemaker Ve Atriyal Fibrilasyon ile ilgili öğrenmek istediğiniz her konuda Pr. Dr. Sedat Köse hastaları bilgilendirmektedir. Kalp Cerrahi Prof. Sedat Köse Daha Fazla Detaylar İçin Ablasyon Tedavisi Ankara | Prof. Dr. Sedat Köse (sedatkose.com)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER