© Ak Gazete 2015

Avşa Adası Nerede, Nasıl Bir Yer, Avşa Adası'na Nasıl Gidilir?

Avşa adası Marmara bölgesindeki kolay ulaşabilir konumu ile gözde tatil mekânlarından biri olmuştur.

Avşa Adası, Marmara denizinde yer alan ve Marmara denizin üçüncü büyük adasıdır. Yazın tatilcilerin gözdesi AvşaAdası nerede? Diye merak edenler için bu güzel ada ile ilgili bilgi vermek istedik. Avşa Marmara denizinin güney batı yönünde kalan Balıkesir iline bağlı bir adadır. İstanbul iline de çok yakın olan adaya, aynı zamanda Erdek, Tekirdağ ve Bursa ilinden de deniz ulaşımı sağlanır.

Avşa Adası Nasıl Bir Yerdir?

Avşa koylarla çevrili bir tatil adasıdır. Harika denizi, koyları ve doğal güzelliğinin yanında hareketli ve eğlenceli yerleri ile de en güzel tatil beldelerinden biridir.Tatil için gidilebilecek yerele arasında akıllara ilk gelen yer olan Avşa'yı tüm güzellikleri ile ilgili merak edenler için kısaca bu güzel adadan kısaca bahsetmek istiyoruz. Konaklama ve oteller ilgili bilgi almak için https://www.avsaisland.com sayfasını ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Marmara denizinde etrafında harika koylar olan çok özel bir tatil beldesidir. Bu tatil adasının uzunluğu 9 km eni ise 4 km’dir. Bu güzel tatil adası yüz ölçümü olarak 36 kilometre karedir. Avşa büyüklük olarak Paşa limanı ve Marmara adasından sonra gelen 3. büyük adadır. Yaz tatilleri için bir cennet olan bu ada doğal güzelliklerinin yanında eğlenceli mekânları ve canlı gece hayatı ile özellikle genç kesimin en çok tercih ettiği tatil merkezlerinden biridir. Avşa'da gezilecek yerler listesini gelmeden önce okumanızda fayda vardır.

Avşa Adası'na Nasıl Gidilir?

Avşa adası Marmara bölgesindeki kolay ulaşabilir konumu ile gözde tatil mekânlarından biri olmuştur. İstanbul’a oldukça yakın olması, şehrin kalabalığından sıkılan ve nefes almak isteyenlerin İDO ile rahatça ulaşabildiği bir noktadır. İstanbul’dan bu seferler Yenikapı ve Bostancı’dan başlayan seferler yaklaşık olarak 4 saat sürmektedir. Tekirdağ ‘dan adaya gitmek için aynı şekilde deniz yolu olan arabalı vapur ile 3 saat gibi bir sürede adaya ulaşabilirsiniz.

Bursa ili de Avşa'ya aynı şekilde deniz yolu ile gidilebilecek kadar yakındır. Bursa üzerinden Bandırma'ya gelip buradan Erdek'e geçip Erdek'ten ise arabalı feribotlarla adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Detaylı ulaşım rehberi için Avşa Adası'na nasıl gidilir bağlantısından bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER