© Ak Gazete 2015

Bakan Nebati: Piyasa aktörlerinin Türkiye ekonomisine güveni arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcıların ve piyasa aktörlerinin Türkiye ekonomisine ilişkin geri dönüşlerinin oldukça olumlu olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisine olan güveni arttı.” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiltere’nin başkenti Londra’da uluslararası finans şirketlerinin, üst düzey yöneticileri ve yatırımcılarıyla dün gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“1 GÜNDE 40’A YAKIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİYLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK”

Göreve geldiği ilk günden itibaren gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasa aktörleriyle toplantılar yaptığını belirten Nebati, Londra’da sadece bir gün içerisinde 15’i varlık yönetim şirketi, 15’i uluslararası kalkınma ve yatırım bankası, 4’ü özel sermaye ve altyapı fonu olmak üzere 40’a yakın üst düzey yöneticiyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVEN ARTTI”

Nebati, geçen ay başında yatırımcılarla görüşmek için Londra’ya seyahat ettiklerini, dün ise ikinci ziyareti gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Piyasa aktörlerinin bizim kararlığımızı, izleyeceğimiz yol ve adımları bilmesi, Türkiye ekonomisine olan güveni artırdı.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER