© Ak Gazete 2015

Bartın'daki facia sonrası dünya liderlerinden taziye mesajları

Dünya liderleri, siyasetçiler ve bürokratlar Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlere ilişkin taziye mesajı yolladı.

Bartın'daki maden faciası needinyle tüm Türkiye yasta. Öte yandan dünya liderleri ve siyasetçilerden de maden faciası nedeniyle çok sayıda taziye mesajı geldi.

'ALİYEV'DEN ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Aliyev mesajında, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.

Türkiye'nin acısını paylaştıklarını ifade eden Aliyev, Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına, kendi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti.

Aliyev, yaralılar için de şifa temennisinde bulundu.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Putin, Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim." ifadelerine yer verildi.

'DÜŞÜNCELERİMİZ VE DUALARIMIZ YASLI AİLELER VE TÜRK HALKI İLE BİRLİKTE'

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenler için derin üzüntüsünü vurgulayarak, "Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı aileler ve Türk halkı ile birlikte. Mahsur kalanların bir an önce kurtarılmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

'YUNANİSTAN YARDIM GÖNDERMEYE HAZIR'

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Türkiye'nin Bartın kentinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kayıplarını duymask üzüntü verici. Yunanistan, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye yardım göndermeye hazır" dedi.

ZELENSKİ'DEN TÜRKÇE TAZİYE MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum" paylaşımını yaptı.

'MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın Amasra'da maden ocağındaki patlamayı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. En erken zamanda arama ekiplerinin kurtarma çalışmalarının başarıyla tamamlanmasını dilerim. Milletimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

'TÜRK HALKINA EN İÇTEN TAZİYELERİMİ SUNARIM'

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, “Türkiye'nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle, yaralılarla ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten taziye ve taziyelerimi sunarım” dedi.

'DUA EDİYORUZ'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, mesajında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurtarma çalışmalarındaki ekiplerden bahsederek “Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz” dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER