© Ak Gazete 2015

Bayraksız başdanışmanın lideri Kılıçdaroğlu: 'Bayrak kırmızı çizgimizdir'

HDP destekli Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir etkinlikte Türk bayrağının kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması başdanışmanı Nuşirevan Elçi'nin Türk bayraklarını kaldırtarak röportaj vermesini akıllara getirdi.

Türkiye'de seçimlere sayılı günler kala Cumhur İttifakı 14 Mayıs'taki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. PKK elebaşlarının da adaylığını desteklediği Kılıçdaroğlu, katıldığı bir etkinlikte "Türk bayrağı kırmızı çizgimizdir" dedi.

BAŞDANIŞMANI RÖPORTAJ SIRASINDA BAYRAKLARI KALDIRMIŞTI

Bugün katıldığı bir etkinlikte de terör örgütü PKK'nın kendisine verdiği desteğe gelen eleştirilere tepki gösterip, "Zaman zaman bizi suçluyorlar. Vay teröristler diyerek. Şunu herkes bilsin CHP'nin iki kırmızı çizgisi var; bayrağımız ve vatanımız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları birkaç ay önce CHP Genel Merkezi'nde verdiği röportaj sırasında Türk bayraklarını kaldırdığı ortaya çıkan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Nuşirevan Elçi'yi akıllara getirdi.

ÖZERKLİK VURGUSU

Elçi, söz konusu konuşmasında CHP'ye katılma nedenini "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da onun yol arkadaşları da iktidara geldiklerinde bu sorunun çözüleceğine dair umut vaat ediyor" sözleriyle açıklarken, özerklik vurgusunda bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER