© Ak Gazete 2015

Bembeyaz dişler için çilekle dişlerinizi fırçalayın! Nasıl mı? .

Bembeyaz, sağlıklı ve temiz dişler çoğumuzun hayalidir. Çay, kahve, sigara gibi ürünler nedeniyle sararan ve sağlıksız görünen dişler, evde kolaylıkla uygulayabileceğimiz bazı yöntemlerle inci gibi olabilir. .

 

 

Eğer dişlerinize önem veriyor ve biraz daha beyazlatmak istiyorsanız, sizlere aşağıda önereceğimiz çilek ile diş beyazlatma tarifimizi uygulamanız sonucunda daha beyaz dişlere sahip olacaksınız.

Çilekle diş beyazlatma , daha çok sarı diş yapısına sahip olanlara önerebileceğimiz bir diş beyazlatma yöntemi olacaktır. Ayrıca tarifi ve yapılışı çok basit olan bu diş beyazlatma yöntemi çilek içerisinde yer alan malik asit sayesinde dişlerinizin çok daha hızlı beyazlamasını sağlamaktadır.

 

 

Çilek ile Diş Beyazlatma

Çilek içerisinde bulunan malik asit , profesyonel diş beyazlatma yöntemlerinde bile kullanılmaktadır. Herkes dişinin beyaz gözükmesini ister ancak herkeste profesyonel diş beyazlatma yöntemlerine ayıracak bütçesi olmayabilir. Ayrıca her gün diş fırçalamakta yetersiz kalacaktır. Bu nedenle diş beyazlatma yöntemi olarak çilek ile diş beyazlatma yöntemini uygulayabilirsiniz. Çilek ile diş beyazlatma dişlerinize ekstra ışıltı sağlayacaktır.

 

 

Çilek ileDiş Beyazlatma Tarifi

Malzemeler

Hazırlanışı ve Uygulanışı

Çileği derin bir çay fincanının içerisine alın ve çatal yardımıyla çilek sapını alarak ezebildiğiniz kadar ezip püre kıvamına getirin.

 

 

Püre kıvamına getirdiğiniz çileğin içerisine yarım çay kaşığı karbonat tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Karışım aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olacaktır.

 

 

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi karbonat ve çilek püre kıvamına geldikten sonra yapmanız gereken diş fırçasını Çilek ile Diş Beyazlatma tarifinin içerisine batırıp dişlerinizi yaklaşık olarak 5 dakika boyunca fırçalamak olacaktır. Dişlerinizin en fazla beyazlamasını istediğiniz bölgeler ise önlerden fırçalamaya başlamanız daha iyi olur.

 

 

Çilek ile Diş Beyazlatma iPuçları

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER