© Ak Gazete 2015

Çamaşır Makinesi Kireç Neden Olur? Kirecin Çamaşır Makinesine Etkisi Nedir?

Her çamaşır makinesi kullanıcısının gündeminde mutlaka yer etmiş konuların başında kireç gelir.

Özellikle de günümüz reklamcılığında çamaşır makinelerine ilişkin kireç önleyici ürünler yönelik çok yoğun reklamlar yapılıyor. Bu durumda çamaşır makinelerinde kirecin etkileri ve yanı sıra kireç önleyicilerin ne kadar etkili olabildiği ile ilgili olarak çok fazla bilgi karmaşasının ortaya çıkmasına neden oluyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en temel hususların başında  https://www.arcelikservisi.tv  servis merkezimize gelen çamaşır makinesi arıza bildirimlerinin önemli kısmında makinede kireçlenme oluşumunun etkisi oldukça yüksektir.

Kirecin Çamaşır Makinesine Etkisi Nedir?

Çamaşır makinesi bağlı bulunduğu su tesisatından gelen suyun kireçli olması durumunda zaman içerisinde kireç kalıntılarının birikimiyle karşılaşır. Pek çok platformda da görüldüğü üzere çamaşır makinesinde biriken kireçler zaman içerisinde ciddi bir katman oluşturur. Ortaya çıkan kireç tabakaları nedeni ile çamaşır makinesinin bileşenlerinin işlevlerini yerine getirmekte ciddi güçlü yaşamasına ve hatta en sonunda işlevini hiç yerine getirememesine neden olabilmektedir.

Çamaşır makinesine suyla birlikte giren kireç, zaman içerisinde rezistansın üstünü tamamen kaplar. Bu durum kullanıcı tarafından fiziksel olarak tespit edilemez. Ancak genel kullanımı sırasında suyun ısınmaması, çamaşırların soğuk yıkanması gibi genel performans sorunlarıyla anlaşılabilir. Bunun dışında çamaşır makinesindeki kirecin tambur üzerinde de son derece olumsuz etkisi bulunur. Çamaşır makinesinin tamburu üzerinde biriken kireç tabakası tamburun dönüşünde ciddi engelleyici rolü üstlenir. Bunun sonucunda çamaşır makinesinin tamburu kilitlenerek, hiç dönemez duruma bile gelebilir. Bu yüzden Kurtköy Arçelik Servisi teknikerlerimiz makine kullanıcılarının kireç konusunda daha hassas yaklaşım sergilemelerini öneriyor.

Çamaşır Makinesinde Kireç Önleyici Kullanılmalı Mı?

Çamaşır makinesi kullanımı ile ilgili en fazla merak edilen soruların başında çamaşır makinelerinde kireç önleyici kullanımı ile ilişkilidir. Çamaşır makinesinde kireç önleyici kullanımı kimi kesimlere göre elzem, kimi kesimlere göre sadece reklamcılık etkisidir. Ancak Türkiye coğrafyasının su kaynaklarının yüksek sertliğe(kireç)özelliğine sahip olduğu bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Kullanılan kireç önleyiciler sayesinde makine içerisine giren suyun yumuşatılması ve böylelikle kireç birikiminin önlenmesi sağlanabiliyor.

Çamaşır makinenizde kireç önleyici kullanıyor olmanıza rağmen kireçlenmenin makinenizin kullanımında oluşturabildiği sorunları gözlemliyorsanız, en hızlı şekilde Acıbadem Arçelik Servisi  merkezimizden profesyonel destek almalısınız. Uzman teknikerlerimiz özel solüsyonlar vasıtasıyla kirecin çözümünü sağlar. Ancak bazı durumlarda kirecin makinenizin parçalarına oluşturduğu tahribat çözülemeyecek düzeyde olabiliyor. Bu durumlarda da teknikerlerimiz tarafından makinenizin ilgili bileşenleri yenileriyle değiştirilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER