© Ak Gazete 2015

Çayelinde ibre Mehmet Akif Köse’ye döndü!

AK Parti’de ilçeler için aday belirleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken Çayeli için iş adamı ve siyaset bilimci 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden aday olan Mehmet Akif Köse’ye destek çiğ gibi büyümeye başladı. Köse, Çayeli'ni 2023 vizyonuna taşıyacak önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı ...

 

Köse, Çayeli'ni 2023 vizyonuna taşıyacak önemli projelerini kamuoyuyla paylaştı ...

1)Limanin olduğu alanin doldurulup Milet Bahçesi yapilmasi.
2)2 adet katlı otopark yapıp çarşamba günleri pazara kurulan alan olarak tahsis edilmesi.
3)Yaka ile Tunel guzergahinda şehiriçi tranvay hattının kurulması.
Havaalani açılınca havaaalanına kadar uzatılması.
4) Otogarıne şehir kenarına taşınması.
5)Galericiler sitesi yaparak Çayeli içi kaldırımları ve trafiği rahatlatmak.
6)Çayelimizin sırtlarına yap işlet modeli rüzgar paneli enerjisi kurulup bu bolgenin elektriğini temin etmek.
7)Çayelimizin yaylalarindan su getirerek su sorununu çözmek.
8)Çayeli'nin Senoz Vadisi'nden Ovit Tüneline bağlanyti yapıp dağ ve yayla turizminin güçlendirilmesini sağlamak.


9)Kentsel dönüşüm yaparak denize paralel değil dikey olarak yapılaşma ve Çayeli tarihi mimariye uygun dış cephe yapılması.
10)Mevcut binaların dış cephelerini tarihi tek bir çesit Çayelimize özgü bir mimariye kavuşturmak.
11) Üniversitemizin alanını genişletip farkli alan kollarının Çayelimize getirilmesini sağlamak.
Öğrenci sayısını artırmak.
12)Çayeli halkinin daha samimi olmasini sağlayacak etnik kökencilik yapmadan insan odakli vizyon ve misyona sahip parmakla gösterilen bir şehir haline getirmek.
13) Çayımız ,kuru fasulyemiz, Çayeli Simidimiz, atmacamız ve Çayeli mandalinamiz gibi kültürel değerlerimizin uluslarairasi arenada ön plana çıkarılması ve tanıtılması.
14)Çayelimizin eğitimine destek vererek eğitim kalitesini Rize'nin 1. Karadeniz'in en üst seviyelerine getirmek.
15)Ceğalver Dağı Kuspa ve diğer dağlara turizm yatırımcısı çekerek Teleferik ve otel konaklama dağ evleri yapyip turizmin canlandırılması.
16)Belediye bünyesinde hayvan pazarı kesim alanlarının yapılıp hijyenik ortam sağlanması.
17Futbol takımlarının desteklenip gençlerimizin kötü alışkanlıklardan arındırılıp hayata kazandırılması.
18) Kapalı spor salonunun yeniden yapılıp daha kapsamlı hale getirip tüm spor alanlarinin aktif hale getirilmesi.
19) Ortak kullanıma ait wc'lerin çoğaltılması .
20)Tek tip minibüs ,taksi ve dolmuşların aynı renklerde ve şehir kenarlarında park ettirilirek trafiği rahatlatmak. 
21)İlçe mezarliği ve muştemelati yerlerini oluşturmak
22)Doğalgazsiz ev birakmamak
23)Millet bahçesi yapilacak limanin Havalimanina yakin biryere liman yapilmasi.
Kısa bir süre sonra projelerin devamını paylaşmak için şimdilik bir virgül koyalım.
24-Hava alanı ile Çayeli arasında otel ve konaklama yatırımlarının yapılmasını sağlayıp, turizm ve ekonomik faaliyetleri arttırmak, istihdam sağlamak.

25-Kuspa ve Arpik tepelerine teleferik hattının yapılması. Çayelimizin bu güzel tepelerini yerli ve yabancı turistlere hizmete açmak.

26-Haftada bir gün esnafımız ve halkımız ile doğrudan iletişim kurarak, sorunlarını paylaşabildikleri ve bu sorunlara hızlı şekilde çözüm üretilebilmesi için ‘’Halk Günü’’ uygulamasının yapılması.

27-Yılda bir kez Çayeli simidi, Çayeli kuru fasulyesi, çayeli mandalinasi, çay ve atmaca şenlikleri yapılarak Çayeli turizm ve kültürümüze katkı sağlamak, Çayeli ilçemizin adını ön plana çıkarmak.

28-Çayeli’ne özgü kültürel ve sanatsal faaliyetlerin arttırılması ve tanıtımının yaygınlaştırılması, atalarımızdan yadigar kalan mesleklerin yeniden hayat bulmasını sağlamak

29-İhtiyaç duyulan mahallelerimize çocuk parkı yapılması, bölge iklim ve şartlarını göz önünde bulundurarak çocuklarımız için kapalı oyun alanlarının da yapılması

30-Öğrenci kardeşlerimizin, çocuklarımızın bilimsel ve sanatsal alandaki yeteneklerini ön plana çıkaracak çalışmaların yapılması, sergilenmesi ve bu alanda ortak buluşma noktaları olan fuarlarda yer almalarının sağlanması. Yurt içi ya da yurt dışında gelişim ve yeteneklerini arttırabilecekleri fuarlara gidebilmelerinin sağlamak.

31-Gençlerimizin hem tarihi hem manevi iklimi bir arada yaşayabilecekleri topraklara gidebilmelerini sağlayacak organizasyonların yapılması.(Mekke, Medine,Kudüs vb. topraklarımıza yapacağımız ziyaretler)

32-Çayeli ilçe stadı çevresine sağlıklı yaşamın vazgeçilmez parçası olan spora gençlerimizi teşvik etmek amacıyla gerekli spor alanlarının kazandırılması (tenis kortu, kapalı açık yüzme havuzları vb.)

33-Cuma ya da hafta sonu sabahları gençlerimizle camide kılacağımız sabah namazının ardından yine camimizde gerçekleşecek sohbet ve etkinliklerin düzenlenmesi (Gençlik buluşmalari)

34-Bölgemizdeki eğitim kurumlarına ihtiyaç duydukları her alanda gerekli desteği sağlamak, eğitime önem vererek geleceğe kendinden emin, meslek sahibi, girişimci nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak.

35-Engelli, yaşlı veya ciddi sağlık sorunları olan Çayelili hemşerilerimizin ücretsiz olarak yararlanabileceği ‘’evde temizlik’’ hizmetinin verilmesi. Bu hizmetle beraber evde mevcut olan çöplerin toplanmasından, camların, yerlerin temizliğine, koltukların yıkanmasından, mutfak ve banyo temizliğine kadar hizmetlerin sağlanması.

36-Giyimden gıdaya, temizlik ve kırtasiye malzemelerine kadar her türlü ihtiyaçların, ihtiyaç sahipleriyle buluşacağı sosyal projelerin hayata geçirilmesi

37-Belediyemize ait olan whatsApp hattı ile oluşturulacak ‘’çek gönder’’ sistemiyle yaşanan sorunların anında tarafımıza ulaştırılmasını ve kısa sürede sorunlara çözüm bulunmasını sağlamak.
Sevgili Hemşerilerim,
Hazırlamış olduğum ya da uygulandığı alanlarda başarı sağlamış projelerin, var gücümle hatta var gücümüzle çalışarak Çayeli’nde hayat bulabilmesi için sonuna kadar azim, mücadele ve kararlılık diyor, gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ediyorum.
Saygı ve Sevgilerimle 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER