© Ak Gazete 2015

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeşim Meltem Şişli açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bekar kadınları itfaiyecilerle tanıştırın" diyerek büyük bir skandala imza atan ve başörtülü kadınlara "kokuyorsunuz" sözleriyle nefret kuran CHP'li İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında konuştu.

CHP'li İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, belediye içerisinde çalışan kadınları yanına çağırarak toplantı düzenlemişti. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen kadın çalışanlar, Meltem Şişli'nin skandal ifadelerini açıklamış ve belediye içindeki mobbingi gözler önüne sermişti. Toplantı sırasında CHP'li Yeşim Meltem Şişli'nin, "Bekarlar elini kaldırsın" dediği ve ardından, "Ne kadar da çok bekarınız varmış. Bu bekarlarla biz itfaiyecileri buluşturalım. Bir gece düzenleyelim. Arkadaşları birbirleriyle ne güzel kaynaştıralım." şeklinde akılalmaz sözler sarf ettiği ortaya çıkmıştı. Bununla da yetinmeyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, başörtüsüyle çalışmanın sözde zorluğundan bahsederken, tesettürlü çalışanlara yönelik, "Kokuyorsunuz" ifadesini kullandığı da belirtilmişti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında konuştu. Skandal ifadelere sözde tepki gösteren Kılıçdaroğlu, açıklamasında Şişli'nin görevinde kalabileceğinin de sinyalini verdi.

"Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız." diyen Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey söyledi, yani eğer bu eylem, faaliyet ya da söylem doğruysa kesinlikle olmaz, olmaz yani, olmaz." ifadesini kullandı. Bu açıklamasıyla Kılıçdaroğlu, soruşturma sonrası Yeşim Meltem Şişli'nin görevinde kalabileceğinin de sinyalini vermiş oldu.

Kılıçdaroğlu, başörtülülere karşı olan birisinin, kendisinin yanında yeri olmadığını da ekledi.

"Göreve devam edeceği anlaşılıyor"

Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Selvi, izlenimini şöyle aktardı:

"CHP Lideri ile görüşmemizden ve İmamoğlu’nun açıklamalarından edindiğim izlenime gelince... Yeşim Meltem Şişli hakkında hızlı bir tasarrufta bulunmak yerine soruşturmanın sonucunu beklemeyi tercih edecekler. Eğer soruşturmada Şişli lehine bir sonuca ulaşılırsa göreve devam edeceği anlaşılıyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER