© Ak Gazete 2015

CHP’de vaat bedava!

CHP lideri Kılıçdaroğlu seçimi kazanmaları durumunda depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini vaat ederken, CHP’nin yerel seçimlerdeki “bedava” vaatlerinin hiçbiri yerine getirilmedi.

Deprem bölgesinde tahrip olan konutların yeniden inşası için “asgari 1 yıl” süre isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaraların süratle sarılacağına ilişkin sözlerine ilk etapta itiraz eden muhalif çevrelerin söylem değişikliği devam ediyor. CHP Genel Başkanı ve 6’lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz, 5 kuruş almayacağız” şeklindeki sözleri

 “Ulaşım ücretleri sembolik değerlere düşürülecek”, “Ekmek, su, süt bedava olacak”, “Su Allah’ın nimeti, indirim yapacağım” vaatleriyle yerel seçim kampanyasını yürüten CHP’li isimler, 2019 yılından bu yana hiçbir sözünü tutmadı. CHP’li belediyeler, Türkiye’nin en pahalı toplu taşıma ücreti, en pahalı suyu, en yüksek zam oranlarının merkezi oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere CHP’nin yerel yönetimini ele geçirdiği bütün şehirlerde “bedava vaat” örneği sergileyen başkanlar, Kılıçdaroğlu’nun vaadinin arkasındaki gerçeği de gözler önüne serdi.

İşte o tutulmayan vaatler:

İSTANBUL

ANKARA

"Su Allah'ın nimeti, indirim yapacağım" diyen CHP’li Mansur Yavaş, göreve geldikten sonra bu vaadini unuttu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, suya %149 ile %352 arasında zam yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre konutta 2019 Mart ayında metreküpü 5 lira olan suyun fiyatı 12 lira 47 kuruş ila 22 lira 62 kuruşa yükseldi.

Ankara'da işyerlerinde kullanılan suyun metreküpü 12 lira 71 kuruştan 31 lira 82 kuruşa yükseldi. Köylerde kullanılan suyun metreküpü 1 liradan 3 lira 17 kuruşa yükseldi. Mandıralarda kullanılan suyun metreküpü 2 lira 5 kuruştan 15 lira 91 kuruşa çıktı.

Toplu ulaşım Ankara’da 2019 yılında 2,5 liraydı. 2023 tarifesiyle bu bedel 9.5 TL’ye çıktı.

İZMİR

Soyer, 2022 yılının 12 ayında içme suyuna 10 defa zam yaptı. İzmir’de içme suyunun metreküpü konutlarda 20 lira oldu. Türkiye’nin en pahalı suyu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından satılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşım ücret tarifesi ise tam biniş olarak 8,78 TL ile büyükşehir belediyeleri arasında en yüksek bedeller arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER