© Ak Gazete 2015

CHP'li Bornova Belediye Başkanı İduğ'dan Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak itiraf! 'Kimse devletimize laf atmasın'

11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 'Dünyada böyle bir deprem olmamış. Kimse kusura bakmasın, kimse devletimize laf atmasın, yetişilemezdi.' sözlerine yer verdi.

25 gün önce gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. 

STK'lar, Mehmetçik, gönüllüler ve bakanlar, 6 Şubat'tan bu yana depremin etkilendiği kentleri terk etmedi.

Depremin büyüklüğünün olağanüstü olması sebebiyle 4. seviye alarm verildi. Dünyanın her yerinden yardım ekipleri Türkiye'ye akın etti. 

MUHALAFET PROVOKASYONLARINA DEVAM ETTİ 

Öte yandan yerle bir olan kentlerin de yeniden ayağa kalkması için düğmeye basıldı. Diğer yandan bu süreçte muhalefetin deprem provokasyonları da devam etti. Birçok sosyal mecrada afet bölgesinin acısı üzerinden siyaset yapıldı. Yapılan açıklamalar tepki çekerken, muhalefet kanadından bir isim ise yapılan çalışmaları destekledi.CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, mart ayı olağan meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

'KİMSE DEVLETİMİZE LAF ATMASIN' 

İduğ açıklamasında, hasarın çok büyük olduğunu kimsenin devlete laf etmemesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Dünyada böyle bir deprem olmamış. Kimse kusura bakmasın, kimse devletimize laf atmasın, yetişilemezdi. Öyle bir hasar var ki orada hiçbir şekilde yetişmek mümkün değil. İstediğiniz kadar arama-kurtarma ekibi getirin yetişemezsiniz. Ana caddelerde bütün binalar yıkılmış, ara sokaklarda mahalleler kaybolmuş.

Şimdi, Hatay'da 153 bin bağımsız ev var, 129 bini yıkılmış. Kalan 20-25 bininde de oturmak mümkün değil, içine giremezsiniz. Tam 18 milyon metreküp moloz ar. Bu molozların altında binlerce ölen ve tespit edilemeyen kimlikler var. Bugün o molozları almaya kalksanız 1 milyon adet kamyona ihtiyacınız var. Nasıl bir hasar olduğunu düşünün.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER