© Ak Gazete 2015

CHP'yi ikinci turda kaybetme korkusu sardı! Demirtaş'a 'tweet paylaşma' uyarısı!

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından CHP, saf dışı kalan cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan'ın desteğini almak için istenmeyen ortaklarını susturmaya başladı.

14 Mayıs'ta Türkiye genelinde düzenlenen cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde yurt dışı oylar dahil 54 milyon 919 bin 932 seçmen oy kullandı.

Açıklanan oy oranlarına göre Cumhur İttifakı seçimi göğüslerken CHP'nin başını çektiği Millet İttifakı ise büyük bir hezimet yaşadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ise en yakın rakibine fark atarak yüzde 49.50 oranında oy aldı. İlk turda 50+1 oy alan aday bulunmadığı için seçim ikinci tura kalırken CHP şimdiden diğer bir aday olan Sinan Oğan'ın kapısını aşındırmaya başladı. 

İkinci tura kalamayan Sinan Oğan'ın hangi adaya destek vereceği merak edilirken Oğan'ın açıklamaları akıllara geldi. 

Oğan, seçimlerden önce yaptığı açıklamada Altılı Masa'nın desteğini alması için HDP ve terörle arasına mesafe koyması gerektiğini belirtmişti. 

AMAN TWEET ATMAYIN

CHP'nin ikinci turda Sinan Oğan ile pazarlık yapabilmek için HDP ile arasına mesafe koymuş gibi göstermeye çalıştığı belirtildi. 

HDP'nin tutuklu bulunan eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'a da bir mesaj gönderen CHP, ikinci turda Demirtaş'tan tweet atmamasını istedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER