© Ak Gazete 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu! Faturasız gaz döneminde tarih belli oldu

Karadeniz gazının karaya ulaşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bedava doğalgazın tarihi 20 Nisan olarak belirlendi. 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması töreninde Türkiye'nin merakla beklediği büyük müjdeyi vermişti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. İkinci müjdemiz ise 1 ay boyunca tüm konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız" 

FATURASIZ GAZ DÖNEMİNDE TARİH BELLİ OLDU

Milliyet'te yer alan habere göre; konutlardaki 20 milyona yakın doğalgaz abonesi için müjdenin kamuoyuna duyurulduğu 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarında tutar "0" olacak. Vatandaşın bu tarihten sonra gelecek ilk faturasına ücret yansıtılmayacak. Önümüzdeki yıl nisan ayına kadar ise vatandaşa 12 ay boyunca 25 metreküp doğalgaz ücretsiz verilecek.

1.821 TL'LİK İNDİRİM

Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 TL olduğu düşünüldüğünde bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olması ile faturalardan aylık 151.75 TL alınmayacak. 12 ay üzerinden bir hesaplama yapıldığında ise sadece ilk müjdeden vatandaşın cebinde bir yılda toplam bin 821 TL kalacak.

İLK FATURADAN ÜCRETSİZ

Yeni faturalar 25 metreküp doğalgaz bedeli düşürülerek hesaplanacak, vatandaşa bunun üzerine çıkan tutar fatura olarak yansıtılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir diğer müjdesi olan vatandaşlardan bir ay fatura alınmayacağı... 20 Nisan tarihinden sonra konutlara kesilen ilk faturadan ücret alınmayacak. Aylık 25 metreküplük ücretsiz doğalgazın kullanılmayan kısmı sonraki aya devretmeyecek. Yani vatandaş Mayıs'ta 18 metreküp tüketirse kalan 7 metreküp sonraki aya devretmeyecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER