© Ak Gazete 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enerji yatırımları' paylaşımı: Eser ve hizmet siyasetinde kimse bizim elimize su dökemez!

Sosyal medya hesabından enerji yatırımlarıyla ilgili bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karadeniz doğal gazımızla Gabar'da keşfettiğimiz petrolümüzle Konya'da kurduğumuz ülkemizin en büyük güneş enerjisi santrali ve Akkuyu gibi projelerimizle artık yurt dışına giden 100 milyarlarca dolarlık enerji parası milletimizin emrinde olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye, enerji bağımsızlığı yolunda son yıllarda önemli bir merhale katetti. Alınan gemiler, bor tesisi ve aranan ve bulunan doğal gaz ve petrolle beraber Türkiye enerji alanında dışa bağımlılığını en aza hatta sıfıra indirmeyi hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin attığı bu adımları gerek televizyon programlarında gerekse de mitinglerde vatandaşla paylaşıyor.

Bugün konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

ARTIK PARALARIMIZ YURT DIŞINA GİTMEYECEK

Londra’daki tefecilerden “borç para bulduk” diye sevinenlerin hayal bile edemeyeceği bir kaynağı biz, ülkemizin kendi imkânlarıyla milletimize sunuyoruz. Nasıl mı? Karadeniz doğal gazımızla, Gabar'da keşfettiğimiz petrolümüzle, Konya'da kurduğumuz ülkemizin en büyük güneş enerjisi santrali ve Akkuyu gibi projelerimizle artık yurt dışına giden 100 milyarlarca dolarlık enerji parası milletimizin emrinde olacak. Bu para yatırım, istihdam ve sosyal destek olarak insanımızın cebine girecek.

EV HANIMLARIMIZI EMEKLİ EDECEĞİZ

Şimdiden bunun mekanizmalarını oluşturmaya başladık. Aile ve Gençlik Bankası'yla milletimizin temel taşı ailenin, gözümüzün nuru evlatlarımızın geleceğini ilgilendiren çalışmaları kendi öz kaynaklarımızla destekleyeceğiz. Prim giderlerinin üçte birini bedelsiz karşılayarak ev hanımlarımızı emekli edeceğiz. Gençlerimize eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evlenmeye her alanda destek vereceğiz. Her evden en az bir kişinin istihdamda olmasını temin edeceğiz. Gelir Tamamlayıcı Aile Desteği Sistemi'yle hanelerimizin tamamına belli bir seviyenin üzerinde para girmesini sağlayacağız. Hâlihazırdaki sosyal yardım ödemelerini bu çerçevede yeniden düzenleyeceğiz. Her şey bir yana, eser ve hizmet siyasetinde kimse bizim elimize su dökemez. 14 Mayıs'tan sonra da inşallah kendimizle yarışmaya devam edeceğiz.

 

Habertürk canlı yayınında konuşan konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Gabar'daki yeni petrol keşfinin ekonomiye yapacağı katma değeri anlatarak Bakan Dönmez, "Şimdi günlük 100 bin varil üretim kapasitemiz sözkonusu. Brüt rezervimiz 1 milyar varil. Bunun üretilebilirine bakmak lazım. Üretilebilir miktar yüzde 60. Doğal olarak 600 bin varile gelmiş oluyor. Üretim 180 bin varile çıkacağız. Sırf burası yüzde 12'lik ihtiyacımızı karşılayacak. Ülkemizdeki diğer rafineriler bunu işlemek için hazır. Zaten orada boru hatlarımız var. Oradan gemilere yüklüyoruz iç hatlardan İzmir ya da Kocaeli'ye göndermek üzere işleyebiliriz. Kırıkkale'de de rafinerimiz var, orada da işleyebiliriz. İlave bir tesis yapmayacağız. Türkiye'de 40 milyon varil işleme kapasitesine sahip aktif rafinerilerimiz. Bölgede ham petrolü nakletmeyelim de yerinde daha modern ve kapasiteli rafineri inşa ederseniz işlenmiş ürüne kavuşursunuz." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER