© Ak Gazete 2015

Gerçek ortaya çıktı! İmamoğlu'nun

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSMEK'te çalışan başörtülü kadınlara ahlaksızca sözlerle saldıran Yeşim Meltem Şişli'nin istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak İmamoğlu'nun kamuoyundan gelen tepkileri engellemek için bu açıklamayı yaptığı, Şişli'nin İBB'de çalışmaya devam ettiği ve geçici olarak izine çıkarıldığı ortaya çıktı.

 

 İSMEK'te çalışan başörtülü kadınları, "Birçoğunuz bekarsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız" sözleriyle aşağılayıp taciz eden skandal olay ortaya çıkınca da istifa ettiği açıklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin görevine devam ettiği ve izine çıkarıldığı öğrenildi.

Şişli'nin başörtülü kadınları taciz etmesi büyük tepkiyle karşılanmıştı. Gelen tepkiler sonrası İmamoğlu tarafından Şişli'nin istifa ettiği açıklanmıştı. Ancak İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) bugünkü kayıtlarına göre Şişli'nin İBB'nin iştiraklerinden İGDAŞ ve KİPTAŞ'ta yönetim kurulu üyeliğine devam ettiği ortaya çıktı.

İmamoğlu milletin aklıyla alay ediyor

Seçildiği günden bu yana skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelen tepkiler sonrası "istifa" ettiğini açıkladığı Şişli'ye "geçici olarak uzaklaştırma dilekçesi ver" dediği öğrenildi. Kelime oyunlarıyla kamuoyunu yanıltan ve milletin aklıyla adeta alay eden İmamoğlu'nun bu talimatı sonrası Şişli, İBB Başkanlığına şu dilekçeyi yazdı:

"31.12.2020 tarihinde tarafımı ve kurumumu hedef alan asılsız iftiraların kamuoyu oluşturma çabaları ile Büyükşehir Belediyemizin kurumsal kimliğini yıpratma çabalarının boşa çıkarılması ve masumiyetimin kanıtlanması için 03.02.2020 tarihinde tarafıma soruşturma açılmasını talep etmiş bulunmaktayım. İş bu soruşturmanın selameti açısından soruşturma süresince görevden uzaklaştırılmam hususunu tensiplerinize arz ederim"

Maaşını almaya devam ediyor

Yeşim Meltem Şişli, İBB Genel Sekreter Yardımcısı, İGDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şişli, hem Genel Sekreter Yardımcılığı maaşı alıyor, hem de belediye şirketlerden iki maaş alıyor. Şişli’nin toplam maaşının 38 bin TL olduğu ifade ediliyor. Şişli’nin İBB ile ilişkisinin kesilmediği ve izinli olarak gözüktüğü için maaşını da almaya devam ettiği öğrenildi.

İmamoğlu’nun göreve getirdiği Şişli’yi, başörtülü çalışanlara hakaret etmesine rağmen görevden almaması, İmamoğlu’nun seçim döneminde dini değerleri nasıl kullandığını bir kez daha ortaya koydu.

Seçimlerden önce camii camii gezip Yasin-i Şerif okuyan İmamoğlu, seçimlerin ardından yeniden özüne dönerek klasik CHP’li görünümüne büründü.

Ne olmuştu?

CHP'li İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK yöneticisi kadınlara yönelik sözleri büyük tepki çekti. Şişli'nin bekar ve başörtülü kadınlara, "Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız" sözleriyle hakarete uğrayan kadınlar şöyle konuştu:

"Yaşadığımız mobbing insanlığa sığmaz. Baskılara karşı sessiz kalmayacağız. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."

Namusumuza ve başörtümüze dil uzattı

Şişli'nin kullanıdığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, "Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır" dedi. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli'nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı.

Şişli'nin başörtüsüne ilişkin de konuşma yaptığı ifade edildi. Mağdur kadın, "Toplantı devam ederken Şişli hakaretlerine ara vermeden devam ediyordu. Eğitim düzeylerimiz ve aldığımız ücretlerle alay eden Şişli, bu da yetmezmiş gibi başörtümüze de laf söyledi. Başörtülü olduğumuz için 'Siz başörtülerinizle dışarıda dolaşırken, otobüse ve minibüse binerken çok zorlanıyorsunuzdur' cümlesini kullandı" şeklinde konuştu. Yapılan toplantı sonrasında Maltepe Belediyesi'nin Kültür İşleri Müdürlüğü'nden Erkan Duyar'ın İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü'nde göreve başladığı ifade edildi. Duyar'ın da kadın personele sürekli hakaretler ettiği öne sürüldü.

İmamoğlu tarafından atanmıştı

İSMEK'te çalışan kadınlara alçakça sözlerle saldıran Yeşim Meltem Şişli, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin başına gelmesinin ardından İBB Genel Sekreter Yardımcılığına atanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER