© Ak Gazete 2015

İBB skandallar silsilesine bir yenisini daha ekledi! Depremzedeler için Kur'an okutulurken caminin doğal gazını kesti

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra tüm Türkiye yaralarını sarmak için tek yürek oldu. Ancak İBB yönetimi bu acılı günlerde depremde hayatını kaybedenler için mevlit ve Kur’an okutulan Sarıyer Ayazağa'da bulunan Yeşiltepe Camii'nin doğalgazını kesti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizi derinden etkileyen depremlerden sonra ülkece hızla toparlanmak için herkes seferber olmuş durumda. Devlet tüm kurumları ve milletiyle tek yürek olup, yaraları sarmak için canla başla mücadele etmeye devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi bu dayanışmaya destek olacağına baltalamaya çalışıyor. Daha önce 'deprem bölgesine gönderilen personel desteği" sebebiyle mescit ve şadırvanları kapattığını belirten İBB bu kez Sarıyer'deki caminin doğalgazını keserek skandallar silsilesine bir yenisini daha ekledi. 

CEMAAT SOĞUKTA NAMAZ KILDI

İBB iştiraki İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için okutulan Kur'an-ı Kerim ve mevlit programının düzenlendiği Sarıyer Ayazağa'da bulunan Yeşiltepe Camii'nin doğalgazını kesince caminin cemaati kış aylarında soğuk camide namaz kılmak zorunda kaldı. 

"BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK"

Duruma tepki göstererek anlam veremediklerini ifade eden  Yeşiltepe Camii cemaatinden Ömer Avşar "Bugüne kadar böyle bir şey ne duyduk, ne gördük. Bir belediyenin, doğrudan halkın kullanımında olan hele ki cami gibi bir yerde böyle uygulamaya gitmesine hiçbir şekilde anlam veremiyoruz" dedi. 

"BURASI TİCARİ YER DEĞİL"

Cami cemaatinden Bedri İlgin de konuyla ilgili olarak, "Soğuk kış günlerinde Camimizin doğalgazını kesen İGDAŞ ve İBB'yi kınıyoruz. Burası bir ibadethane, ticari bir yer değil ve burada sadece halkımız ibadet için bulunuyor. Yaşlılarımız var, hastalarımız var, camiye sağlam giren hasta çıkıyor, olacak iş değil. Bu kararın arkasında duran Ekrem İmamoğlu'nu kınıyoruz" açıklamasında bulundu. 

'YEDİĞİ BALIĞIN PARASINI İBB'YE ÖDETENLERİN CAMİNİN DOĞALGAZINI KESMESİ PERVASIZLIKTIR'

Yine Cami Cemaatinden Bilal Arslanbaş da Ekrem İmamoğlu ve İGDAŞ'ı özellikle camiler ve ibadethaneler konusunda daha hassas olmaya davet ederken, "İstanbul'u kar kapladığında yediği balığın bedelini İBB bütçesinden ödeyenlerin, kış gününde caminin doğalgazını pervasızca kesebilmesi ayıptır, günahtır, pervasızlıktır" dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER