© Ak Gazete 2015

İmamoğlu’nun ağaç katliamına Erdoğan yorumu: ''Bu iş CHP’yi bitirir''

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Çırağan Caddesi'ndeki 112 asırlık çınarı katletmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Gezi’de 5-6 ağaç için kıyamet koparanları görüyorum burada sesleri çıkmıyor. Bunlar sadece ağaç değil, asırlık çınarlar. Bunlar tarihe şahitlik yapan çınarlar. Bu iş CHP’yi bitirir.” dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan notları aktardı.

Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun direktifleri neticesinde İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Çırağan Caddesi üzerindeki asırlık çınarların kesilmesine ilişkin olarak dikkat çekecek açıklamalar yaptı.

“GEZİ’DE KIYAMET KOPARANLARIN BURADA SESİ ÇIKMIYOR”

Bu ağaç katliamına sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Gezi’de 5-6 ağaç için kıyamet koparanları görüyorum burada sesleri çıkmıyor. Bunlar sadece ağaç değil, asırlık çınarlar. Bunlar tarihe şahitlik yapan çınarlar. Bu iş CHP’yi bitirir. İstanbul milletvekillerimizin daha çok gündeme getirmesi lazım” dedi.

“KENDİ HAFIZAMIZA AĞIRLIK VERECEĞİM”

Ayrıca Selvi, Erdoğan’ın vefa toplantısı da yapacağını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ailenin büyüğü olarak AK Partilileri bir araya getirmek üzere harekete geçiyor.” diyerek, Erdoğan’ın şu ifadeleri kullandığını belirtti:

“Bizim kendi arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Vefa toplantılarına başlayacağım. Kendi hafızamıza ağırlık vereceğim. Eski milletvekillerimizle toplantılar yapacağım. 21 Mart’ta eski milletvekillerimizle bir araya geleceğim. Eskiden kadın kollarında, gençlik kollarında, yerel yönetimlerde, teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarla toplantılar yapacağım.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER