© Ak Gazete 2015

İrfan Bucak’tan Diyarbakır’a çıkarma

Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a adeta çıkarma yaptı.

Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Şanlıurfa’nın yanı sıra diğer illerde de çalışmalarına devam ediyor. Genel Başkan İrfan Bucak’ın 2 milyon aşiret mensubunu bir araya getirme hedefiyle derneğin tüm kadroları yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu kapsamda Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kestop ve Modanlar Dernek Başkanı Mehmet Özmodanlı ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. 

Diyarbakır temasları kapsamında Başkan İrfan Bucak ve beraberindeki heyet ilk olarak Zırkan Zirki aşiretine mensup Şeyh Hasan Zerraki’nin soyundan gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak’ı makamında ziyaret etti. Başkan İrfan Bucak ve beraberindeki heyet, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında İl Başkanı Serdar Budak ile fikir alışverişinde bulundu. İrfan Bucak tarafından Budak’a ziyaret anısına plaket verildi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Başkan İrfan Bucak ve heyetine teşekkür etti.

Diyarbakır ziyaretinde bir sonraki durak ise Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği İl Başkanlığı oldu. Başkan İrfan Bucak ve beraberindeki heyet burada da Zırkan Zirki Aşireti’ne mensup Diyarbakır İl Başkanı Sadullah Işık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki derneğin çalışmaları ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan İrfan Bucak tarafından ziyaret anısına Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneği İl Başkanı Sadullah Işık’a plaket taktim etti.

Zırkan Zirki Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kestop, son olarak Diyarbakır’daki tarihi alanları gezdi. Sur ilçesinde incelemelerde bulunan heyet, Diyarbakır Müzesi ile Hazreti Süleyman Cami ve Türbesini ziyaret etti. Başkan Bucak ve beraberindekiler ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa’ya döndü.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER