© Ak Gazete 2015

İsmail Demir duyurdu! MİR SİDA'dan bir ilk! Hafif torpido atışı başarıyla gerçekleştirildi!

Türk savunma sanayii tarafından üretilen MİR silahlı insansız deniz aracı ilk defa hafif bir torpido atışını başarıyla gerçekleştirdi. Bu gelişme Türkiye'nin ürettiği SİDA'ları yeni bir yetenek kazandırdı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir MİR SİDA'nın hafif torpido atışını başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin de katıldığı faaliyette MİR İnsansız Deniz Aracına entegre edilen ASELSAN Torpido Kovan Sistemi ile karada yer alan kontrol istasyonu üzerinden hafif torpido atışı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

DONANMAYA GÜÇ KATIYOR

Son yıllarda insansız sistemlerde yaşanan gelişmeler hava, karar ve denizde otonom sistemlerin çeşitlenmesine neden oldu. Özellikle savaş durumunda insansız sistemlerin önemi Ukrayna-Rusya savaşında bir kez daha göre Türkiye zaten belli bir aşamaya gelmiş olan insansız sistemlerde daha ileriye gitmek için kolları sıvadı. Türkiye silahlı insansız deniz araçlarında (SİDA) çeşitli sistemler geliştirerek pek çok alanda SİDA'ları kullanmayı hedefliyor.

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ İNSANSIZ DENİZ ARACINDAN TORPİDO ATIŞI"

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir bu yeni gelişmeye dair paylaşımda bulunarak, "Ülkemizde ilk kez insansız deniz aracından torpido atışı gerçekleştirildi. Denizaltı savunma harbi için geliştirilen MİR İDA'dan yerli torpido kovanıyla yapılan hafif torpido atışıyla sualtı harbine yönelik yeni kabiliyetler için bir eşiği daha geçtik." ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER