© Ak Gazete 2015

İsmail Saymaz, Ukrayna’da Bayraktar’ın gücünü gördü! “Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar”

Ukrayna'ya giden gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'ye gerçekleştirdiği bağlantıda, Bayraktar övgüsünün Türk medyasında abartması olduğunu düşündüğünü ancak Ukrayna'da bu övgülerin doğruluğunu anladığını söyledi. Saymaz'ın, "Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar. Bu da enteresan bir durum. Ben Türkiye'de iktidar yanlısı medya bunu böyle büyütüyor diye düşünüyordum. Orada da sadece bana bile iki kere geldi." şeklindeki sözleri sonrası canlı yayında bulunanların suratlarının düşmesi dikkat çekti.

Rusya’nın askeri harekatıyla mücadele eden Ukrayna, Rus birliklere karşı Bayraktar TB2’ler ile vatanlarını savunuyor. Ukraynalılar her fırsatta Türk yapımı Bayraktar’ları överken ülkemizde ise muhalefet bunu görmezden geliyor. CHP’ye olan yakınlığıyla bilinen gazeteci İsmail Saymaz, Ukrayna’ya gitti.

Oradaki günleriyle ilgili açıklamalarda bulunmak için Halk TV canlı yayınına bağlanan Saymaz, Bayraktarlara karşı alınan övgüleri görünce şaşkına uğradı.

“ABARTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORDUM…”

İsmail Saymaz, Halk TV’de katıldığı programda Bayraktar ile ilgili durumun daha önce Türk basınında  abartıldığını düşündüğünü söyledi. Ukrayna’da karşılaştığı gerçeğin altını çizen İsmail Saymaz, orada sadece kendisinin bile bu durumu iki kez yaşadığını anlattı.

“BANA BİLE İKİ KERE DENK GELDİ”

Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar” ifadelerini kullanan Saymaz, olay anını şu cümlelerle anlattı:

“Şu gerçekten doğru, ben iki defa karşılaştım. Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar. Bu da enteresan bir durum. Ben Türkiye’de iktidar yanlısı medya bunu böyle büyütüyor diye düşünüyordum. Orada da sadece bana bile iki kere geldi.

Birinde Lviv’de halkın kamuflaj ürettiği atölyede denk geldi. Bir de çevirme noktasında polis denk geldi. Polis hatta dedi ki ‘Bizim başka da silahımız yok’ gibi bir şey ifade etti. Bu da tuhaf doğrusu.”

KONUKLAR SUS PUS OLDU

İsmail Saymaz’ın stüdyoda canlı bağlantı ile Bayraktar SİHA’ların başarısını anlattığı dakikalarda konukların stüdyodaki sessizliği de dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER