© Ak Gazete 2015

Kurtulmuş: Erdoğan’ın büyük liderliğiyle düzenlenen Antalya zirvesi barış umudunu yeşertecek bir adım

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere tüm ülke liderleriyle savaşın durması için mücadele ettiğini belirterek Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü zirvesinin, yeni bir barış umudunun yeşermesine vesile olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’yı Antalya’ya davet etmişti. Gerçekleştirilecek zirveyi değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin başından beri ilkeli, vicdanlı ve açık bir diplomasi yolunu tercih ettiğini söyledi.

ERDOĞAN’IN GÖSTERDİĞİ LİDERLİK SONUCU TÜRKİYE ÖNE ÇIKTI

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda büyük bir liderlik göstererek sadece Ukrayna ve Rusya değil, bu işin tarafı olarak görünen bütün ülkelerle görüşüp konuşabildiğini, bu yönüyle de Türkiye’nin öne çıktığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anlamda da fikirlerini herkesle paylaştığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye’nin, her fırsatta bölgedeki sorunların çözümünün kaba kuvvetle, zorla, baskıyla değil, karşılıklı rızayla yapılacak müzakereler sonucu çözülebileceğini vurguladığını aktardı.

“DÜNYADA SÖZÜ İTİBARLI ŞEKİLDE KARŞILIK BULAN BİR ÜLKEYİZ”

Aynı şekilde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bu görüşmeleri muhataplarıyla sürdürdüklerini anımsatan Kurtulmuş, “Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının Sayın Çavuşoğlu ile beraber üçlü bir toplantı yapacak olmasını, dünyayı kısmen de olsa rahatlatacak yeni bir barış umudunun yeşermesine vesile olacak bir adım olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu süreç içinde başka ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeler yaptığına işaret eden Kurtulmuş, “Herkesle konuşabilen, herkese bu meselenin müzakereyle çözülmesi noktasında telkin ve tavsiyelerde bulunan bir bölge gücü olarak, dünyada sözü itibarlı bir şekilde karşılık bulan bir ülke olarak Türkiye’nin pozisyonu önemlidir ve bu pozisyonumuzu sürdürmeye gayret ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER