© Ak Gazete 2015

Macron’a Fransız gazeteden şok: Libya’da ikili oynuyorsun

Türkiye’nin Libya’da meşru hükümetin yanında yer alan tutumuna karşılık ülkede bozgunculuk çıkarmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Monde gazetesi tarafından eleştirildi.

Libya’da devam eden çatışmalara bir çözüm bulmak amacıyla Türkiye’nin çabaları neticesinde düzenlenen Berlin Zirvesi beklenen çözümü sunmazken, zirveye yönelik dünya basınından yorumlar gelmeye devam ediyor. Fransa’nın en önemli gazetesi Le Monde, bugünkü sayısında Fransa’nın Libya’ya yönelik tutumunu eleştirdi.

“Fransa gibi ülkelerin çelişkili tutumları…”

Libya'daki vahşi iktidar mücadelesinin Berlin'de yapılan konferansta sona erdirilememesi, Fransa'nın da suçu” olduğu görüşüne yer verilen makalede “Çatışma, sadece bölgedeki güçlerin jeopolitik arzuları ve petrole olan susamışlıklarıyla değil, Fransa gibi ülkelerin çelişkili tutumlarıyla da besleniyor. Fransa bir yandan resmi olarak es-Serrac hükümetini desteklerken, diğer yandan gizlice Libya'nın güneyini barışa kavuşturacak tek kişi olduğunu iddia eden General Hafter'i güçlendiriyor” denildi.

“Zayıflatan tavrı sona erdirmeli”

“Çok sayıda destekçisi sayesinde güçlenen isyancı lider Hafter uluslararası arabuluculuk girişimlerini başarısız kılıyor ve şimdi de Trablus'u tehdit ediyor” ifadelerine yer verilen makalede Macron’un siyaseti eleştirilerek “Fransa, Avrupalı partnerleri tarafından paylaşılmayan ve dolayısıyla Avrupa Birliği'nin konumunu zayıflatan tavrını sona erdirmeli” görüşüne yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER