© Ak Gazete 2015

Miçotakis Türkiye'yi tehdit etti: Kendilerini acı gerçeğin içinde bulurlar

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’yi tehdit etti. Miçotakis, “Bir gece ansızın geleceğim diye övünenler, bir gece birdenbire uyanıp kendilerini acı bir gerçeğin içinde bulurlar.” şeklinde skandal sözler sarf etti.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İsviçre'nin başkenti Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile savaşa girmek istemediklerini ifade etmişti.

MİÇOTAKİS: TÜRKİYE İLE SAVAŞA GİRMEYECEĞİZ

Bir gazetecinin kendisine yönelttiği; Meis Adası'na ilişkin bir tehlike olup olmadığına, Türkiye ile savaşa girilip girilmeyeceğine ilişkin soruyu, yanıtlayan Miçotakis "Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz." derken şu ifadeleri kullanmıştı; ''Türkiye ile Yunanistan arasındaki temel sorun Ege ve Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması. Türkiye ile mantıklı yetişkinler gibi oturup temel sorunumuzu çözebiliyor olmamız gerek." 

ERDOĞAN: TÜRKLER YÜRÜR BİLESİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ''Adaları silahlandırmaya kalkarsanız eli kolu bağlı mı duracağız? Miçotakis sağda solda konuşuyorsun şunu iyi bil; eğer bir yanlış yapmaya kalkarsan, çılgın Türkler yürür bilesin." demişti.

MİÇOTAKİS TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

İki ülke arasındaki söz düellosu devam ederken Miçotakis'tan hadsiz bir çıkış geldi ve Türkiye'yi tehdit etti. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine “Bir gece ansızın geleceğim diye övünenler, bir gece birden bire uyanıp kendilerini acı bir gerçeğin içinde bulurlar” diyerek Türkiye'yi tehdit etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER