© Ak Gazete 2015

Nureddin Nebati'den vergide sıfırlama isteyen Bay Kemal'e: Kendine iyi bir danışman bul!

Deprem bölgesindeki işçilerden vergi alınmamasını isteyen Kılıçdaroğlu'nun atılan adımlardan habersiz olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'na 'iyi bir danışman bulması' yönünde tavsiyede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaraları sarmak için yapılanların maddeler halinde özetlendiği belgeyi paylaştı.

Malatya'daki açıklamasında deprem bölgesindeki işçilere vergi muafiyeti isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin cevabıyla zor duruma düştü.

6 Şubat'ta Maraş merkezli depremlerden etkilenen milyonlarca vatandaş için bölgede hayata geçirilen tedbirleri sıralayan Nebati, bunlardan habersiz görünen Kılıçdaroğlu'na 'kendisine iyi bir danışman bulmasını' tavsiye etti. 

Sosyal medya hesabındaki açıklamasında Nebati, şunları yazdı: 

"Sayın Kılıçdaroğlu... Deprem bölgesinde vergisel tedbirler alınması gerektiğine dair bir açıklama yapmışsınız. Gözüken o ki bir süredir tamamen farklı gündemlere odaklanmış olmanızdan dolayı, Bakanlığımızın bu süreçte ardı ardına attığı onlarca adımı takip edememişsiniz. 

Bilgi almakta zorlanıyorsanız, size yaptıklarımızı anlatması için iyi bir danışman bulmanızı tavsiye ederim. 

Bizler depremin ilk anından bu yana deprem bölgesindeyiz. Tek odağımız da vatandaşlarımızın tüm yaralarını bir an evvel sarmak, insanımızı her bakımdan rahat ettirmektir. 

Bakanlık olarak sadece vergisel bakımdan değil, her alanda ivedilikle attığımız kapsayıcı adımlarımızı şimdilik aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz. 

İhtiyaçlar doğrultusunda yeni adımları da kararlılıkla atmaya devam edeceğiz."

İŞTE YAPILANLARIN ÖZETİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan DEPREM SONRASI DEVREYE ALINAN DESTEKLER VE TEDBİRLER listesine ŞU ADRESTEN ulaşılabiliyor.

Bakan Nureddin Nebati'nin paylaştığı belgedeki maddelerden bazıları şöyle: 

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla 100.000 TL nakdi yardımda bulunacağız.

Deprem tarihi itibarıyla, bu illerdeki mükelleflerin 6 Şubat 2023 ila 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER