© Ak Gazete 2015

PKK elebaşı Duran Kalkan, muhalefete destek istedi

AK Parti ile MHP'nin PKK elebaşlarının yok edilmesi için seferber olduğunu bildiklerini söyleyen teröristbaşı Duran Kalkan, tüm güçleriyle muhalefeti destekleyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarına son vermek için bir araya gelen muhalefetin en büyük destekçilerinden biri, yıllardır Türkiye'de kan ve gözyaşına sebep olan terör örgütü PKK oldu.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın elebaşları peş peşe yaptığı açıklamalarla, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesini istedi.

PKK elebaşları Murat Karayılan, Bese Hozat, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Sabri Ok'tan sonra teröristbaşı Duran Kalkan'dan da açıklama geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na daha önce de destek isteyen PKK elebaşı Duran Kalkan, çağrılarını yineledi.

MİT'e talimat verildiğini, tüm PKK elebaşlarının ortadan kaldırılmak istendiğini ifade eden PKK'lı terörist Duran Kalkan, bu nedenle muhalefeti destekleyeceklerini söyledi.

PKK'da MİT korkusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda kalması durumunda PKK'nın daha zor günler geçireceğini işaret eden PKK elebaşı Duran Kalkan, şunları söyledi:

Biz bütün özgürlükçü ve demokratik güçleri destekliyoruz. AKP-MHP faşizmini yıkacağız. Bu faşizm yıkılacak. Bunu herkes de söylüyor, biz de söyledik. Tecridi kaldıracağız.

AKP-MHP, MİT'i seferber etmiş. PKK yönetimini bulmak ve vurmak için seferber olmuşlar. Oradan alacakları sonuçla 14 Mayıs'ı kazanmak istiyorlar. Bu çok açık.

Kandil muhalefete akıl veriyor

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin desteklediği muhalefete akıl da veren PKK elebaşı, "Temel gündeminiz AKP ve MHP'yi yıkmak olsun." dedi.

Duran Kalkan'ın bu sözlerinin arkasında muhalefette yaşanan liste tartışmaları var.

KANDİL'DEN 7'LİYE YOL HARİTASI
Yaşanan bu gelişmelerin etkisi sürerken Kandil'den 7'li koalisyona bir destek açıklaması daha geldi.

PKK elebaşı Duran Kalkan, Cumhur İttifakı'nı hedef alıp 7'li koalisyona çağrıda bulanarak, "Biz bütün özgürlükçü ve demokratik güçleri destekliyoruz. AKP-MHP faşizmini yıkacağız. Kesinlikle! Bu faşizm yıkılacak. Bunu herkes de söylüyor biz de söyledik; Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız özgürlüğü ve demokrasiyi kazanacağız. Bu bir ölçü" dedi.

 

"CUMHUR İTTİFAKI BİZİ BİTİRECEK" PANİĞİ
Kendisini Kürtlerin temsilcisi gibi göstermeye çalışan terör örgütü PKK'nın elebaşı Duran Kalkan, "Tabii bunun seçimle de bağı var. Şunu anlıyoruz ki; AKP-MHP faşizmi, MİT'i, kontrgerillayı son sınırına kadar seferber etmiş. PKK yönetimini bulmak ve vurmak için seferber olmuşlar, oradan alacakları sonuçla da 14 Mayıs'ta seçim kazanmak istiyorlar. Bu da çok açık. Geçmişte yaptılar, biraz etkisi oluyor. Şunu hesap ediyorlar; PKK yönetiminden, Kürtlerden, öne çıkmış Kürtlerden bazılarını vurursak ırkçı, şoven, faşist, milliyetçi, Türkçü çevrelerden Türkiye'de oy alır, bu oyları birleştirir, seçim kazanırız. Bugün Tayyip Erdoğan'ın seçim propagandası tamamen bunun üzerine oturtulmuş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirlediği yöntem Kürtlerin katledilmesidir. PKK yöneticilerinin, özgürlük için mücadele eden Kürtlerin katledilmesidir. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu herkes görmeli." ifadelerini kullandı.

TERÖRİST ELEBAŞI MİLLETE HAKARET ETTİ: "SÜRÜLEŞTİRİLMİŞ KİTLE"
Millete hakaret ederek Başkan Erdoğan'ı hedef alan elebaşı Kalkan, "Tayyip Erdoğan nereden alıyor bu cüreti, cesareti? Bunu görmek lazım. Demek ki bir zayıflık var, anlaşmazlık var. Toplumda işte parçalılık var. Gerçekleri görmede yetersizlik var. Bunu esas olarak anlamalıyız, üzerinde durmalıyız. Adeta beyinleri yıkanmış, böyle bazı imkanlarla sürüleştirilmiş bir kitle çıkartılmış, istediği gibi güdüyor o kitleyi. Kendisi istifa etmediyse, çekilip gitmediyse, seçimle en ağır hesap sorarak yenilgiye uğratılmalı, düşürülmeli." şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER