© Ak Gazete 2015

Restoratif Diş Tedavisi Nedir, Neden Yapılır?

Estetik açıdan güzel bir gülümseme yaratmak adına yapılan tedaviye restoratif diş tedavis denilmektedir. Herkes estetik açıdan iyi durmak ister. Doğal estetik yapılan işlemler ise kişinin görüntüsünün daha iyi olmasına yardımcı olur. Yüz hattının yapısına uygun, diş tasarımı eksiksiz bir gülümseme tasarımının ortaya çıkmasına yardımcı olur.

 

Diş rengi, diş taşlarının temizlenmesi ve diş yüzeyinin temizlenmesi restoratif diş tedavisi sırasında yapılan işlemlerdir. Restoratif diş tedavisi uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Sizler de restoratif diş tedavisi için tuzla diş hastanesi  üzerinden bilgi alabilirsiniz.

 

 Restoratif Diş Tedavisi Sırasında Hangi Yöntemler Uygulanır?

 tuzla diş hastanesi  restoratif diş tedavisi sırasında birçok alternatif teknik uygulamaktadır. Restoratif diş tedavisi sırasında uygulanan tedaviler şu şekildedir;

Kompozit uygulamalar yapılır bu uygulamalar direkt veya indirekt olarak yapılabilir.

Birbirinden farklı porselen estetik çalışmalar tercih edilebilir.

Gülüş tasarımı yapılır.

Diş beyazlatma tedavisi yapılır.

Diş hassasiyeti için tedavi uygulanır.

Vital pulpa tedavisi yapılmaktadır.

Pre-protetik restorasyon çalışması yapılır.

Onkoloji hastalarına ise ya da kronik rahatsızlığı bulunan bireylere konservatif tedaviler uygulanmaktadır. Yetişkinler için sıklıkla koruyucu tedaviler tercih edilmektedir. Özellikle yaşı ileride olan bireyler için sıkı bir ağız kontrolü yapılır. Mevcut olan bütün problemler giderilir ve tekrardan restoratif çalışması yapılır.

 

 Restoratif Diş Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

 Herkes gülümsemesinin güzel olmasını ister. Gülümsemek sosyal ve iş yaşamını etkilemekle beraber kişinin psikolojisini de büyük bir oranda etkilemektedir. Bundan dolayı sıklıkla kişilerin gülüş estetiğini kusursuz bir şekilde sağlamak adına tuzla diş hastanesi  restoratif diş tedavisi yapmaktadır. Ağız ve çene bölgesinde oluşan deformelere ya da travma sonrası oluşan deformasyonlar için bu uygulama tercih edilmektedir. Bu tedavi yöntemi ile deformasyonlar giderilebilir.

 

 Diş eti sorunu yaşayan kişiler ya da dişlerinde leke bulunan kişiler için de bu yöntem tercih edilebilir. Geriatri ve onkoloji hastaları için de bu tedavi uygulanabilir. Tedavi için kişinin bireysel sağlık durumu incelenir. Sonrasında diş muayenesi yapılır, geçmiş tedavileri gözden geçirilir. Öncelikli yapılması gereken tedaviler yapılır.

 

 Gerekirse ortodonti, plastik cerrahi ve periodontal tedavi yöntemleri uygulanır. Sıklıkla kozmetik diş hekimliği tercih edilir. Tedavi süreci hastaya detaylı bir şekilde belirtilir ardından kısa süreli seanslar ile restoratif diş tedavisi yapılır. Restoratif diş tedavisi, uzun ömürlü bir diş tedavisi türüdür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER