© Ak Gazete 2015

Rusya'dan ABD ve İngiltere'ye nükleer tehdidi! 'İngiltere Atlas Okyanusu'nu boylayacak'

Rus Devlet Televizyonu Rossiya 1'e röportaj veren Albay Igor Korotchenko, Putin'in yaptığı nükleer tatbikatlarda 'İngiltere ve ABD'yi yok etme testi' yaptığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, düşmanlarından gelebilecek olası saldırılara karşı nükleer tatbikatlar yapıldığını açıklamıştı. Bu nükleer tatbikatlardan sonuncusu ise dün yapıldı. Yapılan tatbikatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de seyretti. 

Diğer yandan Rus Devlet Televizyonu Rossiya 1'e çıkan Albay Igor Korotchenko, Putin'in nükleer tatbikatlarda 'İngiltere ve ABD'yi yok etme testi yaptığını' öne sürdü. 

'İNGİLTERE ATLAS OKYANUSU'NU BOYLAYACAK'

Korotchenko konuyla alakalı açıklamasında, "Rusya'ya ilk nükleer saldırıyı kim başlatabilir? ABD ya da İngiltere. Macron buna katılabilir mi emin değilim. Asıl düşmanlarımızın kim olduğunu ve onları neyin beklediğini göstermemiz çok önemli" ifadelerine yer vererek şöyle konuştu: 

Bu bir tatbikat değil. Gerçek olsaydı, İngiltere Atlas Okyanusu'nu boylayacak, ABD'nin yerinde ise Stalin'in adını taşıyan bir boğaz olacaktı. ,

'AKILLARINI BAŞLARINA TOPLASINLAR'

Rus albay, şantaj yapmadıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Mesajı verdik. Kendilerine gelmeleri ve akıllarını başlarına toplamaları gerek. Nükleer şantaj yapmıyoruz. Eğer hedef alınırsak yapacağımız şey tam olarak bu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER