© Ak Gazete 2015

Saadet Partililer, Davutoğlu’cular, Gül’cüler buna ne diyecek? İBB eliyle dindarlara hakaret!

Dindar muhaliflerin toz konduramadığı CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptırdığı Taksim’deki kavuşma durağına, ‘Kanlı Pazar’ olaylarından Müslümanların sorumlu tutulduğu gazete küpürü asıldı.

Solcuların yıllardır Müslümanları suçlamak için kullandığı ‘Kanlı Pazar’ iddiaları, artık İstanbul’un göbeğinde sergilenmeye başlandı. CHP’li İBB idaresinin yaptırdığı Taksim’deki kavuşma durağına, Cumhuriyet paçavrasının küpürü asıldı. ‘Kanlı Pazar’da yaşananları ‘Cihad’ olarak niteleyen Cumhuriyet’in İslam karşıtlığını körükleyen haberinin, başta Saadet Partisi olmak üzere muhalif geçinen dindarların toz kondurmadığı İmamoğlu eliyle sergilenmesi tepkilere neden oldu.

‘Dindarlar kan akıttı’ algısı

Cumhuriyet’in ‘Kanlı Pazar’ haberinde, “İşte Cihad çağrılarının sonu” ifadesi kullanılarak Müslümanların kan akıttığı algısı oluşturulmuştu. Taksim’in savaş alanına döndüğünün söylendiği haberde, olayın sorumluları olarak dindarlar gösterilmişti.

İBB eliyle kara propaganda

Bu skandal haber, Taksim’de CHP’li İBB idaresinin yaptığı kavuşma durağına asıldı.

İmamoğlu’na toz kondurmuyorlar

Başta Saadet Partisi olmak üzere, AK Parti iktidarına muhalefet eden Gelecek Partisi cephesi ve Gül ile Babacan’ın çevresi, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisiyle birlikte hareket etmekten geri durmuyorlar. Söz konusu kesimlerin, CHP’li İBB idaresinin bu skandal hamlesine nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Şevket Eygi’nin kemikleri sızladı

Solakların “Kanlı Pazar’ın planlayıcısı” olarak nitelediği Mehmet Şevket Eygi, Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’de yazıyordu. Taksim’de, Saadet’in de yeri geldiğinde savunduğu İmamoğlu’nun eliyle, Eygi’nin suçlandığı haberlerin yer alması, “Mehmet Şevket Eygi’nin kemikleri sızladı” yorumlarına neden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER