© Ak Gazete 2015

Sağlıklı Yaşam Platformu

Doğal yaşamdan uzaklaşmak uzun vadede birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getirir. Faydaları Nelerdir platformu, sağlıklı yaşam için çok sayıda öneri barındırır.

 

Faydaları nelerdir platformunun kuruluş amacı, ilacı ve kimyasal maddeleri gereksiz yere tüketmeden doğal çözümler sunmaktır. Yazı içeriklerinde de görüleceği üzere çok sayıda konuda faydalar sıralanmaktadır. İlaç kullanımı, soğuk algınlığı gibi durumlarda hemen başvurulan bir çözüm olsa da günlük hayatınızı ciddi şekilde etkilemediği sürece doğal çözüm yollarına gidilmelidir. İlaçların içerisindeki maddeler iç organlarınızın zorlanmasına neden olur.  Tedavi amaçlı şekilde bir sorunu çözmesinin yanında her ilacın fiziksel açıdan yan etkileri vardır. Örneğin en basitinden aspirin, kanı sulandırır, midede yanma hissi verebilir.

Burun akıntısı ile yüzeysel geçen soğuk algınlığı için bitkisel çözüm ıhlamur, adaçayı gibi boğazı yumuşatıcı çaylarla olabilir. Fakat bu çayları sınırlı tüketmek gerekir.  Ayrıca grip bu durumla karıştırılmamalıdır. Gripte daha ağır bir süreç seyreder. Burun akıntısı olmayabilir ve bir iki günden fazla süren halsizlik ve ateş durumlarında hastaneye başvurulmalıdır. Verilen ilaçlar enfeksiyonu engellemek için kritik olabilir. Burada bahsedilen ilaç kullanmama durumu, hafif hastalıklarda ve ufak baş ağrılarında hemen kimyasal maddelere başvurmamak gerektiğidir. Burada doğal bitkilerin faydalarının olduğu alan olan http://faydalarinelerdir.net/kategori/dogal-bitkiler sayfasına bakabilirsiniz.

 

Bunun dışında soğuk algınlığını şu şekilde kolayca ilaçsız atlatabilirsiniz:

 

Baharatlar ve Bağışıklık Açısından Katkıları

Baharatlar bağışıklık sistemi açısından etkili olan ürünlerdir. Üretim aşamalarında bitkilerin kurutulması ve öğütülmesi gibi işlemler yapılır. Geçmişten bugüne kullanılan baharatlar, sağlık açısından faydalıdır. Özellikle vücudun direnci artırmada bu bitkisel kökenli katkıların önemi büyüktür. Örneğin acı biber baharatı C vitamini yönünden zengindir. Bu gibi ürünlerin yemeklerde kullanılması, alışkanlık haline getirilmesi genel sağlık açısından önerilmektedir.

Baharatlar arasında tarçın, karabiber, kekik, yenibahar öne çıkanlar arasındadır. Bu baharatların faydaları tek tek sıralanabilir. Fakat en dikkat çekenlerden biri tarçının tatlı krizlerini kontrol etmedeki faydasıdır. Şekerden uzak durmak isteyen kişiler tarçını meyvelerle beraber tüketebilir. Örneğin yulaf ezmesi ile tarçın güzel bir karışımdır. Ayrıca diğer doğal şeylerin faydaları için de http://faydalarinelerdir.net/kategori/saglik sayfasına bakmayı unutmayınız.

Bitkisel ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken detay,  bilinçsiz sayıda tüketim konusudur. Bazı bitkilerin çayı, çok tüketilirse halsizlik, baş dönmesi gibi kötü durumlara neden olabilir. Bunun dışında bitki dünyasıyla alakalı www.faydalarinelerdir.net sitesinde daha çok faydalı konu bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER