© Ak Gazete 2015

SEO Araçları

TürkSEM, Türkiye’nin ilk Dijital Pazarlama ajanslarında Türk SEM’in müşterileri için oluşturup daha sonra herkesin kullanımına açtığı SEO araçlarını barındırmaktadır.

1. Google Arama Konsolu

Google Search Console, web sitenizin Google arama sonuçlarındaki görünürlüğünü iyileştirmek için kullanılabilen ve Google tarafından sunulan ücretsiz bir SEO aracıdır. Bu aracı kullanarak, Google'ın sitenizi nasıl taradığını ve dizine eklediğini görebilir ve ayrıca sitenizin performansını engelleyebilecek olası sorunlar hakkında fikir edinebilirsiniz.

SEO'nun yanı sıra Google Search Console , web sitesi güvenliği için de kullanılabilir; sitenizde bulunabilecek kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı sorunlarını belirlemenize ve düzeltmenize yardımcı olabilir.

Web sitenizin SEO'sunu iyileştirmek ve Google'ın sitenizi nasıl gördüğüne dair daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, hemen bugün Google Search Console'da ücretsiz bir hesap oluşturun.

2. Google Analitik

Listemizin 2. Sırasında yine Google’nin bir hizmeti olan Google Analytics, web sitesi sahiplerinin sitelerinin trafiğini ve performansını izlemelerine olanak tanıyan ücretsiz bir SEO aracıdır. Site ziyaretçilerinin siteleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlayarak, SEO'sunu ve genel kullanıcı deneyimini nasıl iyileştirecekleri konusunda bilinçli kararlar alabilirler.

Google Analytics, sayfa görüntülemeleri, benzersiz ziyaretçiler, sitede geçirilen süre ve hemen çıkma oranı gibi çeşitli farklı ölçümleri izlemek için kullanılabilir. Ayrıca, web sitesi sahipleri dönüşümleri, hedefleri ve e-ticaret işlemlerini izlemek için Google Analytics'i kullanabilir.

Web sitelerinin SEO'sunu ve performansını iyileştirmek isteyen herhangi bir web sitesi sahibi için gerekli bir araçtır. Web sitesi ziyaretçilerin siteleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlayarak, genel kullanıcı deneyimini nasıl iyileştirecekleri konusunda bilinçli kararlar alabilirler.

3. Moz Pro

Moz Pro, sitenizin arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP'ler) sıralamasını iyileştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmış ücretli bir SEO araçları paketidir. Araçlar; anahtar kelimeleri araştırmak, sitenizin SEO gelişimini izlemek ve daha fazlası için kullanılabilir. Moz Pro, SEO çalışmalarında zirvede kalmak isteyen SEO profesyonelleri ve ciddi web yöneticileri için popüler bir seçimdir.

Moz Pro'nun temel özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

4. Ahrefs

Piyasadaki en popüler SEO araçlarından biri olan Ahrefs, birçok web yöneticisi ve SEO profesyoneli için temel araçtır. Bu güçlü SEO aracı hakkında bilmeniz gereken her şeyler ise şunlardır:

Ahrefs, web sitenizin arama motoru sıralamasını iyileştirmenize ücretli şekilde yardımcı olan web tabanlı bir SEO aracıdır. Bunu, web sitenizin SEO performansına ilişkin ayrıntılı raporlar ve analizler sağlayarak yapar. Ahrefs ayrıca anahtar kelime araştırması, rakip analizi ve geri bağlantı analizi gibi bir dizi başka özellik de sunar.

Ahrefs'i kullanmak için, web sitenizin URL'sini aracın arayüzüne girmeniz yeterlidir. Ahrefs web sitenizi analiz ettikten sonra, bir dizi ayrıntılı SEO raporu görebileceksiniz. Bu raporlar, web sitenizin nerede iyi performans gösterdiğini ve nerede iyileştirme alanı olduğunu gösterecektir.

5. SEMrush

SEMrush, piyasadaki en popüler SEO araçlarından biridir. Web sitenizin SEO değerlerini iyileştirmenize yardımcı olabilecek çok çeşitli özellikler ve araçlar sunar.

SEMrush'ın en iyi yanlarından biri de çok kullanıcı dostu olmasıdır. Deneyimli bir SEO kullanıcısı olmasanız bile, özelliklerini sorunsuz bir şekilde kullanabileceksiniz.

SEMrush'ın bir diğer harika yanı da çok uygun fiyatlı olmasıdır. Farklı fiyatlandırma planları mevcuttur, böylece ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçebilirsiniz.

SEO denetimi rekabet analizi ve anahtar kelime araştırması temel özellikleri arasındadır.

Web sitenizin SEO sürecinde önemli yardımları olabilecek bir SEO aracı arıyorsanız, SEMrush'ı şiddetle tavsiye ederiz.

6. Screaming Frog

Screaming Frog SEO Spider, web sitelerinin bağlantılarını, resimlerini, CSS'lerini, betiklerini ve uygulamalarını SEO açısından tarayan bir masaüstü programıdır (PC veya Mac). SEO için önemli site içi öğeleri ve teknik önerileri getirir ve bunları türlerine göre (yani bağlantılar, resimler, vb.) sekmelerde sunmaktadır. SEO Spider, önemli site içi SEO öğelerini (URL'ler, sayfa başlıkları, meta açıklamaları, başlıklar, vb.) Excel'e aktarmanıza olanak tanır, böylece Google Analytics, Özel Arama Motorları ve Google Web Yöneticisi Araçları gibi diğer araçlarda daha fazla analiz için bir temel olarak kullanılabilir.

Screaming Frog SEO Spider, binlerce sayfadan oluşan büyük sitelerin denetimi için idealdir. Bu tür sitelerde her bir sayfayı manuel olarak kontrol etmek çok emek gerektirir (hatta imkansızdır!) ve bir web sitesinde SEO ile ilgili belirli sorunları bulmanız gerekir.

SEO Spider, web sitenizi bir arama motorunun yaptığı şekilde tarar, her kaynak (sayfa, resim, CSS dosyası, vb.) için HTTP istekleri yapar ve tıpkı Googlebot gibi HTML kodunda bulunan bağlantıları takip eder. Bu, bozuk bağlantıları ve sayfaları tanımlamasına, yinelenen içerik bulmasına, başlıkları ve meta verileri analiz etmesine, robots.txt yönergelerini incelemesine, XML Site Haritaları oluşturmasına ve çok daha fazlasına olanak tanır!

7. Türk SEM

TürkSEM, Türkiye’nin ilk Dijital Pazarlama ajanslarında Türk SEM’in müşterileri için oluşturup daha sonra herkesin kullanımına açtığı SEO araçlarını barındırmaktadır. Türkçe SEO araçları bulunan sayfalarında TTFB değerini, DNS tarama süresi gibi İstanbul merkezli araçlar sunmaktadır.

İstanbul merkezli olmasından dolayı değerleri Türkiye için en doğru değerleri sunmaktadır. Müşterileri için sitelerine bir çok araçlarla günlük kontrol ediyorlar. Bu değerlerde ciddi derecede yükseliş gördüklerinde müdahale ediyorlar. Turksem.com üzerinden üye olmadan da bu araçları kullanabiliyorsunuz. Üye olarak ise site kaydınızı yaparak bazı taramaları otomatikleştirebiliyorunuz. Turksem.com Türkiye’de SEO konusunda en iyi ajanslardan birisi ve SEODer üyesi.

8. Pagespeed

Google PageSpeed ​​Insights, bir web sitesinin performansını analiz eden ve hızını nasıl iyileştireceğinize dair önerileri Web.dev tarafından sunan bir SEO aracıdır. Web tabanlı bir uygulama ve mobil uygulama olarak kullanılabiir.

Sayfa hızı temelli araç bir web sitesinin performansını iki kritere göre ölçer: birincisi, web sitesinin masaüstü bilgisayarda ne kadar hızlı yüklendiği; ikincisi, mobil cihazda ne kadar hızlı yüklendiği üzerinedir. Sayfa hızı aracı, hem puanları hem de web sitesi hızının nasıl iyileştirileceğine dair belirli önerileri içeren bir rapor oluşturur. Teknik SEO konusunda kusursuz bilgiler sunmaktadır.

Öneriler arasında görselleri optimize etmek, CSS ve JavaScript kodunu küçültmek ve sunucu yanıt süresini azaltmak yer almaktadır. Bu önerilerin amacı, SEO ve kullanıcı deneyimi üzerinde olumlu etkileri olabilecek bir web sitesinin genel hızını iyileştirmeye yardımcı olmaktır. Dünya İnternet’ine insanların daha hızlı sayfalara bağlanmasını sağlamak gibi bir misyonu olduğunu söyleyebiliriz.

Google PageSpeed ​​Insights, sitelerinin performansını iyileştirmek isteyen web sitesi sahipleri ve geliştiricileri için çok önemli bir araçtır. Aracın ürettiği önerileri takip ederek web sitenizi daha hızlı ve daha kullanıcı dostu hale getirebilir, bu da daha iyi SEO ve daha yüksek trafik seviyelerine yol açabilir.

9. Yoast

Günümüzde piyasada birçok SEO aracı olmasına rağmen Yoast en popüler olanlardan biridir. Yoast, web sitenizi arama motorları için optimize etmenize yardımcı olan bir WordPress eklentisidir. Siteniz üzerinde kontrol sağlamanın yanı sıra XML site haritaları oluşturma imkanıda verir.

Başlıca özellikleri şunlardır:

Yoast SEO, web sitenizi daha iyi arama motoru görünürlüğü için optimize etmenize yardımcı olacak bir dizi özellik sunan güçlü bir WordPress SEO eklentisidir. Web sitenizin SEO'sunu iyileştirme konusunda ciddiyseniz, Yoast SEO dikkate almanız gereken bir eklentidir.

Bilgi : Rankmath ile Yoash neredeyse aynı derecede aynı benzer işlevleri gerçekleştirmektedir.

10. KWFinder

KWFinder, web siteniz için doğru anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olan bir Onpage (sayfaiçi) SEO aracıdır. Size veri odaklı öneriler sunar ve rakiplerinizin hangi sıralamalarda yer aldığını bilmenizi sağlar. KWFinder ile web sitenizin içeriklerini daha iyi arama motoru görünürlüğü için optimize edebilir ve SEO çabalarınızı sonuç odaklı çalıştırabilirsiniz.

KWFinder ayrıca anahtar kelimelerinizin ne sıklıkta arandığını ve bunların sıralanmasının ne kadar zor olduğunu bilmenize de fayda sağlar. Bu bilgilerle SEO çalışmalarınız hakkında bilinçli kararlar alabilir ve daha fazla hedef kitleye ulaşma şansınızı artırabilirsiniz.

Dolayısıyla, doğru anahtar kelimeleri bulmanıza, veri odaklı öneriler almanıza ve rakiplerinizin neler yaptığını görmenize yardımcı olabilecek bir SEO aracı arıyorsanız, KWFinder sizin için harika bir seçenek olmasından dolayı 10. Sırada kendisine yer veriyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER