© Ak Gazete 2015

Şile’den Yazlık Ev Nereden Alınmalı?

Yazlık ev söz konusu olduğunda İstanbul’da değerlendirilebilecek birbirinden farklı alternatif vardır.

 

 

Üç tarafı denizlerle çevrili olan şehirde, Şile ve Ağva yazlık denilince her zaman daha çok tercih edilen ilçelerden bir tanesidir. Şile satılık yazlık ilanlarını araştıranların ise karlı bir yatırım yapabilmek adına dikkat edecekleri bazı unsurlar vardır. Yazlık ve turistik mekan olması nedeniyle genellikle bölgede ev fiyatları yüksektir. Bu nedenle sezon boyunca araştırma yapılmalı ve doğru zamanda yatırımlar oluşturulmalıdır.

Merkezi Konum Olmasına Dikkat

Şile’de yazlık ev nereden alınmalı diye merak edenlerin, merkezi konumları tercih etmeleri faydalarına olacaktır. İlçe merkezinde, farklı noktalara yakın, ulaşım konusunda problem çıkarmayan yerlerin seçilmesi, doğru bir yatırım yapılması açısından avantajlıdır.

Sahibinden ya da emlak ofisler tarafından sunulan ev seçeneklerini değerlendirmeden önce konumuna ve risk durumuna da dikkat etmekte yarar vardır.

Değer Kazanacak Bir Yatırım Olmalı

Şile’de yazlık almak isteyenlerin değer kazanacak bir yatırım yapmaları önemlidir. Ev ya da konut almak, uzun vade de getiri sağlayan yatırım seçeneklerinden bir tanesidir. Belirtilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmek için ise dairenin konumu, kullanışlı olması ve değerlenebilecek bir noktada bulunması önemlidir. İlk kez yatırım yapacaklar, belirtilen unsurlara dikkat etmeleri durumunda aldıkları yazlık üzerinden kar sağlayabilirler.

Köhne, kuytuda kalmış, hasarlı ya da değer görmeyecek evlerin alınması, ölü yatırım riskini ortaya çıkarır. Bu durum ise ekonomilerini düşünen aileleri zarara uğratabilir. Özellikle yazlık alırken, evin değer kazanmasına ve kolaylıkla ulaşım sağlanabilmesine dikkat edilmelidir.

Sahil Kenarında Olması Daha Avantajlı

Şile, sahile kıyısı olan ilçelerden bir tanesidir. Bu nedenle Şile’den yazlık alacak olanların avantajlı bir yatırım yapabilmek adına denize kıyısı olan konutları tercih etmeleri önemlidir.

Doğru bir konumda, bakımlı ve ekonomik bir ev sahibi olabilmek için bütün bir sezon boyunca açılan ilanları takip etmek, yatırım yapmayı sevenler açısından faydalı olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER