© Ak Gazete 2015

Siyasete dönmeye hazırlanan Tansu Çiller partilerle görüşmelerde bulundu

Yeniden siyaset hayatına dönmeye hazırlanan eski Başbakan Tansu Çiller, Doğru Yol Partisi ve Adalet Partisi ile bu çerçevede görüşmeler gerçekleştirdi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, son dönemde aktif siyasete gireceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller ile arasında geçen görüşmeyi anlattı.

“PARTİNİN BAŞINA GEÇMEK İSTEDİ, BUNU KABUL EDEMEYİZ”

Vecdet Öz, “Ben ne konuşacağımızı bilmiyordum. Türkiye’de mevcut siyaseti konuşacağımızı sanıyordum. Ekonomik durumu konuştuk, zaten onun uzmanlığı ekonomi. Bu konulardan sonra bizim neler yaptığımızı merak etti, onları aktardım. Sohbet bir anda evrildi ve bana ‘Siyasete girmeyi düşünüyorum, birlikte devam etmemiz mümkün mü?’ dedi. Tabii aynı partide devam edebiliriz ama anladım ki partinin başına geçmek istiyor, ben bunu kabul edemem.” ifadesini kullandı.

Öz, “Soru tuhafıma gitti, ‘Bunu ben de parti yönetimi de kabul etmez’ dedim. Tarlada emeği olmayanın ambarda hakkı olmaz” ifadelerini kullandı.

DYP DE PARTİNİN BAŞINA GEÇMESİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Çiller aynı teklifi DYP’ye de iletti. Ancak Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz’den de olumsuz yanıt aldı.

Çiller, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açık mesajlar vererek “Siyasete dönmek istediğini” söylemişti. Çiller, “Dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Meral Akşener'e Tansu Çiller sorusu: Ne diyeceğini şaşırdı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında soruları yanıtlıyor.

FOX TV'de Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İsmail Küçükkaya'nın Tansu Çiller sorusu zorladı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinde, "Tansu Çiller denince aklıma Akşener geliyor" sözlerine ne yanıt vereceğini şaşıran Akşener, "21 yıl önce olsaydı tamam ama şimdi Çiller deyince aklıma Tayyip Erdoğan geliyor" dedi.

AKŞENER, ÇİLLER'İN KENDİSİNİ BAKAN YAPMASIYLA TANINMIŞTI

İYİ Parti lideri Akşener, 1996-1997 yıllarında Refah Yol Hükümeti döneminde İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın istifa etmesiyle Tansu Çiller tarafından İçişleri Bakanlığı'na atanmıştı. Akşener, böylece Çiller sayesinde siyasette tanınan bir isim haline gelmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER