© Ak Gazete 2015

Siz NATO'ya girmeyin daha iyi: Çok renkli İsveç ordusunun LGBT askerleri

FETÖ, PKK ve DHKP-C'lileri koruyup aynı zamanda Türkiye'den NATO için onay vermesini bekleyen İsveç, orduda eşcinselliğin serbest olduğu nadir ülkelerden biri. Bu ülkenin 'kazara' NATO'ya girdiği takdirde bir savaş durumunda İttifak'a ne katacağı büyük bir soru işareti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un "NATO'ya üyelik konusunda Türkiye'nin taleplerini karşılayamayız" şeklindeki açıklaması gündeme bomba gibi düştü. PKK, DHKP-C ve FETÖ'ye yıllardır sığınak hizmeti sağlayan bu ülke, imzaladığı anlaşmaya rağmen teröristleri Türkiye'ye iade etmeyeceğinin sinyalini vermiş oldu. 

Gelişmeler İsveç'in bir 'güvenlik teşkilatı' olan NATO'ya gerçekten üye olmayı istemediğini gösteriyor.

Rusya tehdidine karşı Finlandiya ile birlikte NATO'ya katılmak isteyen İsveç'in, mevcut askerî kapasitesiyle İttifak'a ne katacağı büyük bir soru işareti. Stockholm ordusu LGBT'nin tamamen serbest olduğu nadir güçler arasında bulunuyor. 

Her yıl lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel ve benzerlerinin düzenlediği sözde 'onur' yürüyüşünün sıkı bir destekçisi olan İsveç Silahlı Kuvvetleri, özellikle başkent Stockholm ve Göteborg'da 'EuroPride' etkinlikleri için bir dizi dayanışma mesajı paylaşıyor.

Dünya genelinde tecavüz oranı bakımından en üst sıralarda bulunan İsveç'in, aynı zamanda ordusunda en fazla eşcinsel asker barındıran ülke durumunda olduğu ileri sürülüyor. İsveç ordusunun resmi sosyal medya hesaplarında LGBT yürüyüşleri şu mesajla selamlanıyor: "Ne zaman ve nerede yürürsek yürüyelim, istediğiniz kişiyle istediğiniz yaşama hakkınızı her zaman savunuruz."

Eşcinsel gösterilere İsveç ordusunda görevli çok sayıda asker de katılıyor. Ordu personeli arasındaki 'çeşitlilikten' gurur duyduklarını ifade eden İsveçli subaylar, bu durumun ordunun savaşma yeteneğini etkilemediği görüşünde. 

PKK, FETÖ, DHKP-C gibi envai çeşit terör örgütüne yardım ve yataklık hizmeti sunan, aynı zamanda ordusunda onbinlerce gay ve lezbiyen bulunduran İsveç'in, bu haliyle NATO'ya girdiği takdirde topyekûn bir savaş durumunda İttifak'ı zaafa uğratmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER