© Ak Gazete 2015

Son dakika: Bartın'da madende grizu patlaması! Can kaybımız 28'e ulaştı

CAN KAYBIMIZ 28'E ULAŞTI Bartın Valiliği, Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 26 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SON DAKİKA

CAN KAYBIMIZ 28'E YÜKSELDİ

 

Bakan Soylu: 26 işçi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 26 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gelen son dakika bilgisine göre; aranan 13 maden işçisinin tamamına ulaşıldı. Sağlık durumları hakkında açıklama bekleniyor..

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN

SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 28 madencinin hayatını kaybettiğini, kurtarılan 58 madenciden 11'inin tedavilerine devam edildiğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'da meydana gelen maden kazası, tüm yönleriyle incelenmeye devam etmekte, arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında kazayla ilgili güncel bilgilere de yer veren Altun, şu bilgileri paylaştı: "Maden kazasında maalesef 28 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Kurtarılan 58 madencimizin 11'inin tedavilerine hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kazanın hemen sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla olay yerine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve İçişleri Bakanlarımız, bölgedeki tüm çalışmaları gece boyu yerinden takip etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren süreci bizzat yönetmiş, anlık bilgilendirmeler üzerine gerekli talimatları ilgili kurum ve kişilere bizzat iletmiştir. Diyarbakır programını ileri bir tarihe erteleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Amasra'ya giderek çalışmaları yerinde koordine edecektir. Meydana gelen bu elim kaza ile ilgili yapılan dezenformasyon içerikli paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi, konu ile ilgili bölgede bulunan bakanlarımızın ve resmî kurumların açıklamalarını dikkate almaları hususunun önemini bir kez daha ifade etmek isterim."

.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 26 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Soylu, 11 madencinin tedavi gördüğünü belirtti.

15 madenci daha göçük altında

Bakan Soylu ayrıca, göcük altında kalan 15 madencinin çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü ekledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de şöyle konuştu:

Öncelikle kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bartın'a ve tüm yöreye baş sağlığı diliyorum. Olayı haber alır almaz sayın İçişleri Bakanımızla İstanbul'da resmi heyette birlikteydik. Haber alır almaz buraya intikal ettik. Bu bölgeye yakın olan müesseselerimizde diğer arama kurtarma ekipleri de çalışmalara destek vermişlerdir. Bizim ilk değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor; patlama anıyla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın bir kısmını maalesef kaybetmiş olduk. 15 arkadaşımızı aramalar hala devam ediyor. Bir galeride bir yangın söz konusu. Yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. Sabırla beklemek durumundayız.

Ben tekrar şehitlerimize rahmet diliyorum. 15 kişinin nerede olduğuna ilişkin tahminlerimiz var. Yerlerini biliyoruz. 10, 11 tanesi yangının devam ettiği bölgede, çok büyük bir yangın değil fakat güvenli şekilde oraya gitmek için yangının berteraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmi göçükler var. Diğer işçilerimizin o bölgede yer aldığını düşünüyoruz.

 

 

Valiliğin yaptığı açıklamaya göre, 25 işçinin hayatnı kaybettiği bilgisi verildi.

Sağlık Bakanı Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bartın'daki can kayıplarımızın sayısı maalesef 25'e ulaştı. Tedavisi süren 11 yaralımız var. 1'i ağır, 4 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi."

 

 

BAKAN KOCA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISININ YÜKSELDİĞİNİ DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamadaki hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz." dedi. Koca, paylaşımının devamında "Yaralılardan 8'i yoğun bakımda, 4'ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1'ini Ankara'ya, 5'ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti. ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER