© Ak Gazete 2015

Son dakika: Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem. İstanbul'da da hissedildi!

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 04:09 sularında, merkezi Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan, 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD'ın verilerine göre; depremin 6.81 km. derinlikte meydan geldiği belirtildi.

İstanbul ve Ankara dahil birçok ilde hissedildi

İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Edirne ve diğer bazı çevre illerde hissedilen depremin ardından, henüz olumsuz bir açıklama yapılmadı.

BAKAN SOYLU: 1 EV YIKILDI

A Haber'e konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Karadeniz Ereğli'de bir ev yıkıldı. Alan taraması sürüyor." ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun."

Soylu, "Ayrıca İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir." dedi.


İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya şu ifadelere yer verdi.

"AFAD verilerine göre saat 04.08'de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

"İlimizde de hissedilen Düzce Gölyaka merkezli #depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. An itibariyle ilimizdeki 112 ve AFAD merkezinize gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

BİR DEPREM DAHA

Bu deprem ardından artçılar gelmeye başladı.

Düzce, Çimli'de 4.7 şiddetinde deprem kayda geçti.

Büyüklük:4.7 (Mw) Yer:Çilimli (Düzce) Tarih:2022-11-23 Saat:04:30:34 TSİ Enlem:40.858 N Boylam:31.065 E Derinlik:8.52 km

DÜZCE'DEKİ 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÇANKIRI'DA HİSSEDİLDİ

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, Çankırı'da da hissedildi.

Saat 04.08'de, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem meydana Çankırı'da hissedildi.

Evlerinde depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı.

Düzce Belediye Başkanı Özlü'den depreme ilişkin açıklama:- "Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, ölüm haberi yok"

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili kendilerine ulaşan yaralanma ya da can kaybı bilgisi olmadığını söyledi.

Özlü, depremin ardından kentteki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Depremin çok şiddetli hissedildiğini belirten Özlü, "Uykudaydım, çok şiddetli hissettik. Bütün evin dolap kapıları açıldı, birtakım cam eşyalar kırıldı. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, ölüm haberi yok çok şükür." dedi.

İnsanların sokağa çıktığını ve kentte artçı sarsıntılar hissedildiğini dile getiren Özlü, "Depremi bundan yaklaşık 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız ancak son dönemdeki yeni kuşak buna çok alışkın değil. İnsanların büyük bir kısmı dışarıda, caddede şu anda." diye konuştu.

Kentte elektriklerin kesik olduğunu aktaran Özlü, "Henüz hava karanlık, tespitler yapacağız ama şu ana kadar gelen kötü bir haber çok şükür yok." ifadesini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, ''Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.'' ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan yapılan son dakika paylaşımında, "Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir." açıklamasına ver verildi.

Ayrıntılar gelecek

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER