© Ak Gazete 2015

Soylu: Dünyanın Recep Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin küreselleşmeye teslim olmadan kendi göbeğini kestiğini belirterek, "Bu Recep Tayyip Erdoğan modelidir. Dünyanın, 21. yüzyıla Recep Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil. Bütün ülkeler bu modelin etrafında toparlanmalıdır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Ukrayna’nın durumuna düşmemek için küreselleşmeye teslim olmadığını söyledi.

“RUSYA’NIN BU HAMLESİ KÜRESELLEŞMENİN İFLASIDIR”

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları özetle şöyle:

Rusya, kendisine karşı ABD tarafından yapılan çerçevelemeyi, sıkıştırmayı gördü. Uzun süre bir hamle zamanı bekledi. ABD ve AB’nin en savrulmuş durumu ve salgın etkilerinin oluşturduğu sonuçlar üzerine harekete geçti. Tabi bu yeni bir soğuk savaş mı yoksa başka bir şey mi onu birlikte göreceğiz ama bu küreselleşmenin iflasıdır.

“TÜRKİYE KÜRESELLEŞMEDEN TAYYİP ERDOĞAN MODELİYLE KURTULMUŞTUR”

Türkiye küreselleşmeye teslim olmadı. Bunu yaparken de tarihin kendisine sunduğu bölgesel ticari ilişkileri iyi kurdu. Bütün bu ilişkiler, ağını bozmak isteyenlere  rağmen bunu başardı. Eğer küreselleşmeye teslim olsaydı yani küresel kulüplere, küresel şampiyon ülkelere teslim olsaydı Ukrayna’dan daha zor duruma düşerdi. Daha büyük maliyetler öderdik. Kendi göbeğini kendi kesti. Bu Tayyip Erdoğan modelidir. Dünyanın, 21. yüzyıla Tayyip Erdoğan modeli dışında bir modelle yürümesi mümkün değil. Bütün ülkeler bu modelin etrafında toparlanmalıdır. Çünkü küreselcilerin, küresel kulüpte at koşturanların BM’nin NATO’nun ve dünyadaki küresel örgütlerin iflasını hep beraber görüyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER