© Ak Gazete 2015

SSB Başkanı Demir’den flaş açıklama: Tayfun füzesinin arkası gelecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, deneme atışı yapılan Tayfun füzesi için yeni bir müjde vererek, "Tayfun füzesinin arkası gelecek, bizi izlemeye devam edin" ifadesini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Demir, geçen günlerde deneme atışı yapılan Tayfun füzesi hakkında heyecanlandıran açıklamalar yaptı.

5'İNCİ NESİL UÇAK AÇIKLAMASI

Demir, özgüveniyle Türkiye'nin 5'inci nesil uçak gibi önemli projeleri hayata geçirmek için çalıştığını kaydederek, "Şu bir gerçek; bize bunu soranlar biz bunu söylüyoruz. Evet tecrübe eksikliğimiz var. Bugün Hürkuş gibi pervaneli bir uçaktan başka, İHA'lardan başka uçak yapmamış bir ülke kalkmış dünyanın en iddialı projelerinden olan 5'inci nesil bir uçak yapmaya soyunmuş durumda. Uzaya gitmekten bahsediyor. Biz uzaya gittiğimizi, gittikten bir sene sonra açıkladık" dedi.

"EN ÖNEMLİ VARLIK, İNSAN KAYNAĞI"

Sözü geçtiğimiz günlerde deneme atışı yapılan Tayfun füzesine getiren Demir, "İşte geçen Tayfun füzemiz biraz bizim bilgilendirmemiz dışında açıklandı. Daha da arkası gelecek. Arkası geleceğini söylüyoruz, bizi izlemeye devam edin diyoruz. Biz bu özgüvene devam edeceğiz. Kimin sayesinde, gençlerimizin, insan kaynağımız sayesinde bir ülkenin en önemli varlığı, kaynağı nedir? İnsan kaynağıdır. Ne petrolüdür, ne madenidir, hiçbir şey, ancak insan kaynağıdır." dedi

Zamanında 3-4 bin teröristin gezindiği yerlerde şimdi 3-4 tanesinin dahi kalmadığına vurgu yapan Demir, bunun teknoloji sayesinde olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER