© Ak Gazete 2015

Süleyman Soylu'dan Sezai Temelli'ye müthiş yerli otomobil cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai'nin yerli otomobil eleştirilerine ilişkin "Onun pilden anladığı C4'e takılan pil. Bu onların alanı değil. Böyle bir tartışmayı onlarla yapmanın bir anlamı yok" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te yayınlanan "Hafta Sonu Özel" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözleri üzerine Soylu, "Onun pilden anladığı C4'e takılan pil. Bu onların alanı değil. Böyle bir tartışmayı onlarla yapmanın bir anlamı yok" dedi.

Sezai Temelli ne demişti?

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Batman İl Kongresi'nde yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Temelli, "Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Benim çocukluğumda bir tekerleme vardı, 'eller aya bizler yaya' şimdi bu değişti 'eller Mars'a bizler pilli arabaya.' Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER