© Ak Gazete 2015

Trol yalanını gazete kupürleri çürütüyor: Erdoğan 17 Ağustos'ta devleti suçlamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Ağustos 1999 depremi sonrası "Nerede bu devlet" diyerek kamu kurumlarını acizlikle suçladığı iddiasını gazete kupürleri çürütüyor. Trol yalanlarının aksine Erdoğan, Kızılay çadırından şu çağrıyı yaptı: "Şimdi birlik zamanıdır. Ayakta kalmaya mecburuz. Durumu yerinde olanlar yardıma gelsin."

 

Hükümeti yıpratmak için sosyal medyada sık sık uydurma içerikler paylaşan muhalif hesapların '17 Ağustos' iddiası da fos çıktı.

Twitter'da binlerce defa paylaşılan bir içeriğe göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından Düzce'ye giderek burada yaptığı açıklamada devleti aciz kalmakla suçlamış ve "Nerede bu devlet?" demişti. 

UTANMAZLAR !

Erdoğan çiftini Kızılay çadırında gösteren bir fotoğrafla servis edilen bu iddianın gerçek dışı olduğu çok geçmeden anlaşıldı.

Eylül 1998'de Yargıtay'ın verdiği kararla siyasi yasaklı hale gelen ve bir mitingde şiir okudu diye 10 ay hapis cezasına çarptırılan Erdoğan, Nisan 1999 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday olamadı. 

17 Ağustos depremi sonrası afet bölgesini eşi Emine Erdoğan'la birlikte ziyaret eden Erdoğan, depremzedelerin yardımına koşarken İBB Başkanı sıfatı taşımıyordu ve hiçbir şekilde devletini suçlamadı. Aksine, imkanı olan herkesi bölge halkı için yardım yapmaya çağıran Erdoğan, acziyet tartışmalarının yaralar sarıldıktan sonra yapılması gerektiğini ifade etti. 

Depremden 5 gün sonra, 22 Ağustos 1999'da Düzce'deki Kızılay çadırında yaptığı açıklamada Erdoğan, "Önce yaraları saralım" diyor. Bu gerçeği dönemin gazete kupürleri şöyle kayıt altına aldı: 

DÜZCE DEPREMİNDE ERDOĞAN: ŞİMDİ BİRLİK ZAMANIDIR

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'de incelemelerde bulundu. Düzce'ye gelerek depremden zarar göre bölgeleri gezen Recep Tayyip Erdoğan, bazı basın yayın organlarında yer alan 'devlet kurumlarının ilk yardım çalışmalarında zayıf kaldığı' şeklindeki spekülasyonların yanlış olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Şimdi birlik zamanıdır. Ayakta kalmaya mecburuz, bu felaketi bir atlatalım, bunları daha sonra konuşalım" dedi. Durumu yerinde olanları yardım yapmaya çağıran Tayyip Erdoğan, yaraların bir an önce sarılması için insanların seferberlik halinde olması gerektiğini söyledi. Türk milletinin dayanışmaya ve yardımlaşmaya ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Tayyip Erdoğan, bilinçli bilinçsiz yapılan spekülasyonları doğru bulmadığını kaydetti."

SAHADA DURUM NASILDI? HULKİ CEVİZOĞLU 17 AĞUSTOS GERÇEKLERİNİ ANLATIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ağustos depremi sonrası birleştirici mesajlar vererek herkesi elini taşın altına koymaya davet etse de, gerçekte devletin durumu pek de iç açıcı değildi. Dönemin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki o günlerde devlet, 17 Ağustos sonrası felaket bölgesine ulaşmakta bile tam bir hafta boyunca güçlük çekmişti. 

O dönem Başbakan Ecevit'in en yakınında bulunan isimlerden gazeteci Hulki Cevizoğlu, 17 Ağustos sonrası manzarayı çarpıcı sözlerle anlattı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER