© Ak Gazete 2015

TSK'dan Suriye ve Irak'ın kuzeyine operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'ya ait hedefleri vurdu.

Türkiye'nin terörle mücadelesi, sınır ötesinde de kararlılıkla devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü YPG/PKK'ya ait mevzileri ateş altına aldı.

Karadan da topçu desteği verildi

Kandil, Ayn Dagne, Tel Rıfat ve çevresi, Minnig Havalimanı, Derbesiye, Malikiye, Ayn El Arab (Kobani) ve çevresi, Karaçok Dağı, Süleymaniye, Ayn İsa, Sincari ve Maranez bölgeleri vurmaya devam edilirken, karadan da topçu atışlarıyla destek verildi.

MSB: "Hesap zamanı"

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımı yapıldı.

Paylaşımda, bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

BM ANLAŞMASININ 51'İNCİ MADDESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ 

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER