© Ak Gazete 2015

Turancı Düşünce Derneği Açıldı

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, ünlü iş insanı Sezai Gülmez‘in başkanlığını üstlendiği Turancı Düşünce Derneği’nin açılışı yapıldı.

Başkan Sezai Gülmez

Türkçülüğü ve Turancılığı yaymak amacıyla hayata geçen Turancı Düşünce Derneği, öncelikle İstanbul’un 39 ilçesine şube açmayı hedefleyerek Türkiye geneline yayılmayı planlıyor. Derneğin açılışına ülkücü ve milliyetçi camiadan tanınan isimler de katıldı. Açılışa Türk milliyetçilerinin yoğun bir ilgisi olduğu görüldü.

Türkçü, Turancı, Milliyetçi Türkiye

Türkçü, Turancı, Milliyetçi Türkiye sloganları altında  Başkan Gülmez konuşmasına başlayarak şunları söyledi, “Amacımız Türk dünyasını, Türk kültürünü, Türk dilini ve Türk tarihini araştırmak, geliştirmek, tanıtmak ve yaymak; bu doğrultuda Türk Milliyetçilerinin ve Turancıların birlikte faaliyet göstermesi amacıyla kurulmuştur. Hedefimiz İstanbul’un tüm bölgelerinde temsilcilikler açmak, açılan temsilciliklerde muazzam bir teşkilat yapısı oluşturmaktır. Asıl hedefimiz ise Türkiye genelinde Türkçü, Turancı bir tavırla teşkilatlanmaktır” Başkan Sezai Gülmez’in konuşması atılan milliyetçi sloganlarla desteklendi. Başkan Gülmez, konuşmasının sonunda “Tek hayalimiz Turan; bu ülkede Kürdistan hayali kuranların sonu kabristan olacak.” diyerek teröre ve teröristlere karşı net bir tavır ortaya koydu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER