© Ak Gazete 2015

Ümit Özdağ kuyumcuda polis kesildi! 'Çıkart bakalım kimliğini'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İzmir'de sahibi Suriyeli kökenli olan bir kuyumcuyu hedef gösterdiği videoya tepki yağıyor. Faşistliğin gözünü karattığı Özdağ, paylaştığı videoda kuyumcuya 'Neden ülkene dönmüyorsun? Ne zaman Türkiye'ye geldin? Vergi belgeni uzatır mısın? Vatandaşlık kartını gösterir misin?' gibi sorular yönelterek aklınca aşağılıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de sahibi Suriyeli kökenli olan bir kuyumcuya girdi. Özdağ, kuyumcuya 'Neden ülkene dönmüyorsun? Ne zaman Türkiye'ye geldin? Vergi belgeni uzatır mısın? Vatandaşlık kartını gösterir misin?' gibi sorular yönelterek aşağıladı.

Özdağ rezil anları Twitter hesabından "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" ifadeleriyle paylaştı.

Faşist Özdağ aklınca "polislik" yaptı

Suriyeli kuyumcuyu ifadeleriyle aşağılayan, hakkı olmadığı halde "polislik" yapıp kimlik soran faşist Özdağ'a sosyal medyada tepki yağdı.

"KİMLİK RUHSAT GÖSTER, NEDEN TÜRKİYE'DESİN..."

Özdağ paylaştığı görüntülerde, ilk olarak Arapça yazıların olduğu bir kuyumcuya girerek nerenin vatandaşı olduğunu sordu. Kuyumcu da Suriyeli olduğunu ifade etti.

Özdağ ve ekibi, daha sonra Suriyeli kuyumcudan vergi belgesi talep etti. O sırada Özdağ, "Vatanına dönmeyi ister misin?" dedi. Suriyeli kuyumcu ise "Yok ben buradayım." cevabını verdi.

Özdağ ise "Neden? Suriye'de de sen kuyumculuk yapıyordun ama?" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlık aldığını ifade eden kuyumcudan kimlik de isteyen Özdağ, "Silah taşıma ruhsatın da var." dedi.

Ne zaman vatandaş olduğu sorusunu yanıtlayan kuyumcu, "2 sene oldu." dedi.

VİDEODA YÜZÜNE GÜLDÜ ARKASINDAN KİN KUSTU

Özdağ videoda, kuyumcuyu çok sevdiğini söyleyip sosyal medya hesabından ise kin kusup paylaşarak, "7 sene önce Türkiye'ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa'dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir'de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" dedi.

Özdağ'ın bu hareketine ise siyaset dünyasından başta olmak üzere çok sert tepkiler geldi.

Kuyumcunun görüntülerini izinsiz paylaşarak hedef gösteren Ümit Özdağ'a vatandaşlar şu ifadelerle haddini bildirdi:

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER