© Ak Gazete 2015

Ünlü senaristten Kılıçdaroğlu'na 'Yunus Emre' tepkisi: Seçim sloganı olarak kullanamazsınız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim konuşmasında Yunus Emre'den alıntı yaptığını ifade ederek "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren ünlü senarist İsa Yıldız, "Yunus Emre'nin böyle bir sözü yok. O, dizi için yazdığım bir replikti. Bu sözü seçim sloganı olarak kullanamazsınız. Ya telifimi verin ya da bu sözün Yunus'a ait olduğunu ispat edin!" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya geri dönmesiyle son bulan krizin ardından Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakının adayı olarak açıklandığı pazartesi gün gerçekleştirdiği konuşmasının yankıları devam ediyor.

''BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde konuşma yaparak seçim mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, seçim konuşmasında Yunus Emre'den alıntı yaptığını ifade ederek "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

DİZİ İÇİN KENDİSİ YAZMIŞ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yunus Emre'den alıntı yaparak sarf ettiği sözlerin ardından Yunus Emre dizisinin senaristlerinden İsa Yıldız, Sabah'a konuştu. İsa Yıldız, Yunus Emre'nin böyle bir sözü olmadığını, dizi için kendisi yazdığını belirtti ve seçim sloganı olarak kullanılmamasını istedi.

''YA TELİFİMİ VERİN YA DA İSPAT EDİN''

Ünlü senarist İsa Yıldız, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı;

"Yunus Emre'nin böyle bir sözü yok. O, dizi için yazdığım bir replikti. Bu sözü seçim sloganı olarak kullanamazsınız.Ya telifimi verin ya da bu sözün Yunus'a ait olduğunu ispat edin!"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER