© Ak Gazete 2015

Varank gazı kökleyince İHA'cı gençler koltuğa yapıştı: Yok böyle bir şey!

Bursa'daki TEKNOFEST yarışlarına milli elektrikli otomobil TOGG ile giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, gençlerin ilgi odağı oldu. Bakan Varank'ın test esnasında gazı köklemesiyle gençler hayatlarının en büyük heyecanını yaşadı.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda düzenlenen TEKNOFEST yarışları gençlerin büyük heyecanına sahne oluyor. 15-19 Nisan arasındaki 'Savaşan İHA Yarışmaları', 25-29 Nisan'da yerini 'İHA Yarışmaları'na bırakacak. 

Takımların birbirleriyle kıyasıya yarıştığı havacılık mücadelesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da takip etti. Yarış sahasında buluştuğu gençlere Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG'u gösteren Varank burada yoğun ilgiyle karşılaştı. 

İnsansız hava aracı tasarlayan ekiplerden 'Zafer' adlı grubu trafiğe kapalı alanda TOGG aracıyla gezdiren Varank, gençlere şimdiye dek yaşadıkları en büyük heyecanı tattırdı. 

TOGG'un kalkış gücüyle adeta koltuğa yapışan gençler o anları saniye saniye kaydetti. 

İHA'cı gençlere "Sizin İHA kaç kilometre hızla kalkış yapıyor?" diye soran Bakan Varank, gençlerin "160 km civarında" cevabı sonrası, "Peki ivmelenmesi nasıl?" diyerek gaza basıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER